Дунав Еконт ще подписва с две националки и с целия сегашен състав


Дунав Еконт ще подписва с две националки и с целия сегашен състав
Дунав Еконт иска да запази шампионския тим
19-06-2008 17:23

Шампионът на България при жените Дунав Еконт е в напреднала фаза на лятната си селекция и плановете за новия сезон. От русенския клуб обявиха, че вече са подписани нови договори с две от основните състезателки, а с останалите се водят преговори в напреднала фаза. Във финална фаза са и преговорите с две нови попълнения, и двете - националки на България в състава, обявен от селекционера Николай Боруков. Тъй като те все още не са подписали договорите си, засега имената им не могат да бъдат обявени официално, но това ще стане в близките дни.
 
В клуба залагат много и на запазването на целия си сегашен състав. От ръководството на Дунав Еконт заявяват намерения да използват занапред постигнатата през изминалия сезон "сплав" и отборен дух, довели до шампионската титла. За тази цел са предложени нови договори на опитните Диана Найденова, Светла Асенова и Петя Джамбазка, както и на повиканата в националния отбор Роксана Йорданова. Младите надежди в отбора Даниела Петева, Анета Митева и Виктория Мирчева бяха обвързани с клуба за повече от един сезон. Двете, които пък вече подписаха нови контракти, са специалистките в борбата под коша Христина Минкова и Анна Римпова. Ветеранката Минкова ще направи и първи стъпки в треньорската професия, като от новия сезон ще съчетава с ролята си на играч и работата с най-малките в школата на Дунав - момичетата до 10 г.
 
Друг нов треньор, който най-вероятно ще работи с подрастващите в русенския клуб, е Мирослав Ралчев. На специалистът от Ботевград ще се разчита да вдигне нивото на школата, в чиито резулатати през този сезон личи известен спад, след поредните титли при девойките от предните два сезона. По обективни причични, тежестта на работата с подрастващите в Дунав бе паднала върху наставника на женския тим Стефан Стефанов и младата треньорка Славея Златкова.
 
Подсигурен е на 100 % бюджетът на клуба за вътрешните първенства и турнири през новия сезон. Представителният отбор на Дунав Еконт почти сигурно ще участва отново и в евротурнирите, след като миналата есен отпадна нещастно в предварителния кръг на Купа ФИБА Европа. За новите европейски амбиции все още не е осигурено изцяло необходимото финансиране, за което се търсят нови спонсори. Домакинствата си в турнира на ФИБА Дунав Еконт ще играе отново в русенската зала "Дунав", въпреки че тя не отговаря напълно на изискванията на европейската баскет централа. От там обаче са обещали пак да направят компромис на основание на факта, че в Русе вече се строи нова супермодерна зала с капацитет над 5000 места, която след 2-3 години ще може да посреща европейските битки без притеснения.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи