Кадетките на София първи в група А, Тони 7 играе със Септември за място на полуфинал


Кадетките на София първи в група А, Тони 7 играе със Септември за място на полуфинал
19-06-2008 23:49

Отборът на БК София се класира за полуфиналите на шампионата при кадетките. По-рано днес те спечелиха поредна победа, този път с 56-42 над домакините от Тони 7, с което си осигуриха първото място в група А. Това бе първа загуба за тима от Сливен, който все още има шанс за класиране сред четирите най-добри. В утрешната решителна среща момичетата на Ивайло Христов играят с отбора на Септември 97, който също има само една загуба до този момент.
 
Зала „Васил Левски” отново бе изпълнена до краен предел за срещата на момичетата от Тони 7, а те за пореден път показаха сърцата игра и се държаха равностойно през по-голяма част от мача. Повечето от тях Сливен са състезателки, които догодина също ще участват на тази възраст, докато в отбора на БК София те са по-големи. Тони 7 се бориха до последната четвърт, когато и умората си каза думата и момичетата на Христов не издържаха.
 
Септември 97 спечели очаквано над Академик Пловдив с 55-27 и направи срещата с Тони 7 утре решителна за намиране на място сред най-добрите четири.
 
Черно море Одесос постигна първа победа, след като стартира с три поредни загуби. Днес варненки се наложиха над Верея Стара Загора с 62-52, но тя ще им стигне само за влизане в разпределението на местата от 5-о до 8-о.
 
В другата група отборът на Рилски спортист успя да се наложи над един от преките си съперници за първите две места в предварителна група B - тима на Левски Спартак, но победата дойде само с две точки разлика - 46-44. За класиране на полуфинал на момичетата на Красимира Банова им трябваше победа с поне 10 точки и сега вече нищо не зависи от тях, а трябва да се надяват на помощ от други. Днес кадетките на Рилски спортист пропуснаха големия се шанс да си осигурят сами продължаването напред, след като водеха с 18 точки, но допуснаха съперника да навакса разликата. Все пак и в началото на последната четвърт те имаха необходимия аванс от над 10, но в нея позволиха той да бъде стопен до 2 при финалната сирена.
 
След очакваната лесна победа на другия софийски тим - Славия - над този на Росица Поликраище, във временното класиране на група B след днешните срещи се получи очакваната въртележка от три отбора с актив 3-1. В нея първи е отборът на Славия, с точкова разлика от преките двубои +9, втори са кадетките на Левски Спартак (+3), а едва трети и засега извън местата за класиране на полуфинал е "Рилецо" (-12).

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А 
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА B 


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи