Рилецо пак бие Черно море, Овергаз с разгром над Лукойл Академик


Рилецо пак бие Черно море, Овергаз с разгром над Лукойл Академик
Момчетата на Рилецо обърнаха Черно море Е-он
20-06-2008 00:50

Стартира финалният шампионат при момчетата до 12 години като вече всички отбори, класирали се за последната фаза на състезанието изиграха по два мача. Тимовете от група А играят в залата на стадион „Българска армия”, докато отборите в другата група В мерят сили в тази на стадион „Васил Левски”.
 
Още в първия ден имаше доста интересни срещи, в които победителите не се знаеха до последната сирена, но имаше и такива в които разликата в класите бе огромна. В една от срещите Овергаз победи Лукойл Академик с разгромното 102-13 и показа, че е един от най-големите фаворити за златните медали в първенството. В група А още един отбор няма загуба след първите си два мача – Балкан Ботевград победи първо Шампион, а после и Етър 49 от Велико Търново. Овергаз пък спечели и срещу Доростол, макар и доста по-трудно отколкото срещу Лукойл Академик.
 
В другата група Рилски спортист и Светкавица Търговище записаха по две победи, като особено ценна е тази на момчетата от Самоков над Черно море Е-он. Губейки с 5 точки на почивката и с 15 в началото на второто полувреме, състезателите на треньора Ивайло Желев показаха завидна воля за победа и не само обърнаха мача, но и спечелиха с разлика – 58-45. Срещата бе повторение на финала от първенството на батковците до 18 години, играно преди по-малко от две седмици във Варна. Тогава също успех записаха възпитаниците на БК Рилски спортист.
 
Варненци пък от своя страна играха далеч по-добре следобяд и победиха домакина от Буба Баскет със 73-64.
 
В петък се играят мачовете от трети и четвърти кръг в двете групи, началото им е 9.30 в двете зали. Очаква се доста въпросителни да паднат преди последния кръг от груповата фаза в събота сутрин.
 
С огромен интерес се очаква сблъсъка в 15.00 часа на „Българска армия” между Овергаз и Балкан, както и срещата между Рилски спортист и Буба Баскет от 11.00 на „Васил Левски”.

Група А
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ


Група B
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи