Екатерина Димитрова ще играе във Франция


Екатерина Димитрова ще играе във Франция
Димитрова ще играе във Франция
20-06-2008 18:07

Гардът на националния отбор на България Екатерина Димитрова подписа договор с отбора на Ланд, който е новак във френската Лига Феминин.
 
Само на 20 години, Димитрова ще играе вече в четвърта страна, след като досега в кариерата си има опит в България, Израел и Италия.
 
Тимът на Ланд е от 30-хилядния град Мон-дьо-Марсан в югозападна Франция и сега за първи път ще играе в най-силната лига на страната.
 
Талантливата баскетболистка игра през миналия сезон в отборите на Макаби Рамат Хен в Израел и Монтигарда в Италия. Договорът й в Израел бе до Нова година с опция за продължаване, но младата българска националка предпочете офертата на италианския клуб. Отборът й обаче не можа да се спаси и изпадна от А дивизия.
 
В Израел Димитрова изигра 10 мача за първенството и 3 за купата на страната със средно по 6.3 точки и 2.6 борби за 20.4 минути на мач.
 
В Монтигарда тя бе на терена в 14 срещи и правеше средно по 5.1 точки, 2.4 борби и 1.2 асистенции на мач. Въпреки доброто си представяне, отборът й не можа да остане в елита.
 
Сега Катето преминава във Франция и ще играе в още едно от най-добрите първенства в Европа.
 
„Много се радвам, че ще играя във Франция,” заяви специално за BulgarianBasket.com Димитрова. „Това, което ми казаха за отбора на Ланд е, че всички в града са много пристрастени към баскетбола и са жадни за големи успехи. Това допада страшно много на моите амбиции и виждания за играта. Винаги съм търсила максимално да се изявявам на терена и желая да играя в отбори, които си поставят високи цели. Научих, че за три години отборът е минал от трета в първа лига, което ми дава основания да мисля, че баскетболът в това градче върви само нагоре и за мен е чест, че ме избраха. По думите на моя мениджър, като са видели името ми в листата от играчите, предлагани от него, веднага са се поинтересували. Това ме кара да мисля, че са имали впечаления от мен отпреди това. Ще се опитам да дам всичко от себе си и да не ги разочаровам.”
 
Димитрова е включена в националния тим на България и идния понеделник започва подготовка с отбора във Варна за предстоящите евроквалификации. Нашите са в група с Белгия, Гърция и Сърбия, но Димитрова е оптимист:
„Мисля, че имаме добри шансове да се класираме, тъй като освен първите два отбора от групата се класират и тези на най-добрите трети места. Съперниците ни са силни, но мисля, че ако сме мобилизирани и играем с желание, ще успеем да изпълним задачата и е крайно време женският национален тим отново да бъде сред най-добрите на Евробаскет 2009”, добави Димитрова.
 
Родената в Пловдив баскетболистка има и други поводи за радост в последно време. Тя завърши успешно първата си година в Нов български университет, след като си взе всичките изпити. Тя учи с успех специалност икономика и може да се гордее не само с изявите си на баскетболния терен.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи