Спряганият за треньор на Лукойл Велимир Перасович пое Цибона


Спряганият за треньор на Лукойл Велимир Перасович пое Цибона
Перасович пое Цибона Загреб
21-06-2008 18:21

Спряганият за евентуален заместник на Желко Лукаич на треньорското място в Лукойл Академик Велимир Перасович няма да поема тима. Хърватинът е новият треньор на Цибона Загреб, а срокът на договора е за две години.
 
От клуба се надяват Перасович да помогне на най-успешния баскетболен тим в Хърватия, след като през миналия той се представи далеч под познатото ниво. Целта на 43-годишния специалист ще бъде в края на следващата година да осигури нов договор за Цибона с Евролигата, най-силното клубно издание по баскетбол на стария континент.

Освен в КК Сплит - клубът, който го откри, Перасович се е състезавал още в Бреоган, Тау Керамика, Фуенлабрада и Аликанте. Като играч в Испания е бил цели 5 пъти най-добър стрелец на лигата, а с националния тим на Хърватия е спечелил световна и европейска титла, както и сребро на Олимпиадата в Барселона през 1992 година.
 
След завършване на кариерата си като играч Перасович бе спортен директор на КК Сплит, а след това стана треньор на Каха Сан Фернандо. Още на следващата година поема Тау Керамика, с които печели Купата на краля и играе Файнъл Фор в Евролигата. През 2007 г. напуска клуба по здравословни причини, а през миналата година поема Естудиантес и играе основна роля за оставането на отбора в АСВ - най-добрата лига на Испания.
 
Освен Перасович други имена, които евентуално могат да поемат клуба, са словенецът Юре Здовц, латвиецът Игор Миглиниекс и Костас Флеваракис. Както стана ясно по-рано през този месец, Лукаич напусна отбора и отново, както всяка година по това време, Лукойл Академик... търси треньор.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи