Две години без загуба, момчетата до 12 години на Овергаз отново шампиони


Две години без загуба, момчетата до 12 години на Овергаз отново шампиони
Момчетата до 12 години на Овергаз отново шампиони
22-06-2008 15:50

Момчетата до 12 години от школата на Овергаз разбиха на финала Балкан с 81-35 и заслужено за втора поредна година станаха шампиони на страната за своята възраст. За пореден път те показаха, че нямат равни в България и вече два сезона нямат загубена среща. 28 мача през миналия сезон и 26 през този момчетата на Виктория Маринова не знаят какво е това загуба, при това почти всички свои съперници са побеждавани с разгромни разлики. На финала миналата година те победиха Тунджа Ямбол със 77-37, а днес дори подобриха рекорда от миналата година и победиха с 46 точки.
 
В груповата фаза пък те поставиха още един рекорд, побеждавайки Лукойл Академик със 102-13.
 
Отборите на Балкан и Овергаз вече играха в групите като резултата бе 78-58 в полза на момчетата на Мирчева. На финала те бяха още по-убедителни.
 
В мач за 3/4 място симпатичните отбори на Буба Баскет и Светкавица играха за втори път в рамките на два дни, а този път малките баскетболисти от Търговище взеха реванш и спечелиха със 67-65 в един много оспорван мач.
 
Пети станаха състезателите от Доростол Силистра, победили Шампион 2006 със 68-47, а Черно море Е-он взе реванш и победи Рилски спортист с 55-48 в битката за 7/8 място.
 
С победата на финала днес школата на Овергаз излезе начело в сумарното класиране за всички възрасти в мъжко направление, а до края остава един шампионат - този за 14-годишните в края на този и началото на следващия месец в Русе. 
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (12)
 
ВРЕМЕННО СУМАРНО КЛАСИРАНЕ ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ В МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи