Бешикташ напира за Уили Дийн


Бешикташ напира за Уили Дийн
Уили Дийн е впечатлил Бешикташ
22-06-2008 22:32 | Александър Сотиров

Турския гранд Бешикташ е един от най-настоятелните тимове, които имат желание да имат в състава си през новия сезон Уили Дийн. Веднага след края на първенството в България, Дийн заяви, че няма желание да остане заради отношението на треньора, и ниското ниво на вътрешното първенство.

Ако се стигне до евентуално преминаване на американския плеймейкър в Бешикташ, то това ще бъде втори негов гастрол в южната ни съседка. През сезона 2004-2005 Дийн защитаваше цветовете на друг реномиран турски клуб – Тюрк Телеком от Анкара.

Доброто представяне на Уили не остана незабелязано. За 45 мача с екипа на нашия шампион Лукойл Академик, 186-сантиметровия янки записа средно по 19.3 точки, 5.3 асистенции, 3.2 борби и 2.3 откраднати топки. Именно Дийн бе избран за най-добър играч на изминалия сезон при наградите на BulgarianBasket.

Конкурент на Уили за мястото в Бешикташ е Джером Алън. 193-сантиметровия опитен гард се подвизава в Снайдеро Удине, като през изминалия сезон показателите му бяха 12.0 точки, 4.0 борби, 3.6 асистенции и 1.6 откраднати топки. Не бива да се забравя, че Снайдеро е участник във второто най-силно първенство в Европа – това на Италия.

Въпреки всичко, шансовете на Дийн изглеждат далеч по-големи. Не само, защото бе един от най-силните играчи в миналогодишното издание на УЛЕБ Къп, но също би трябвало да вземем в предвид възрастта на двамата американци – Дийн е на 28 години, докато Джером Алън е на 35.

През изминалия сезон Бешикташ достигна четвъртфинал на УЛЕБ, като на финалната осмица в Торино отстъпи на на сънародниците си от Галатасарай с една точка – 60:61. В първенството на Турция силите на орлите не достигнаха за нещо повече, и те отпаднаха на полуфинал от Тюрк Телеком с 3-1 победи.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи