Андрю Никълас премина в Панатинайкос


Андрю Никълас премина в Панатинайкос
Дрю Никълас подписа за 2 г. с ПАО
25-06-2008 03:21

Часове след като от Олимпиакос анонсираха, че Тео Папалукас е техен играч, от Панатинайкос не закъсняха с отговора. Андрю Никълас подписа двугодишен договор със „зелените” и ще бъде един от играчите, които ще заемат едно от полагащите се места за американци в отбора.
 
26-годишният гард за последно игра в Ефес Пилзен, но бе освободен през февруари от турския клуб, след като отказа да пътува до Белград за мач от Евролигата. Причината за това негово решение - от американското консулство имаше съмнение, че сръбската столица не е желано място за престой от страна на граждани на САЩ.
 
Никълас бе един от най-добрите реализатори в Евролигата със средно по 16.5 точки на мач, а освен това той добавяше към актива си по 3.0 борби и 2.9 асистенции. Преди да отиде в Турция, Никълас игра за Бенетон Тревизо, а в Щатите е завършил реномирания Мериленд Юнивърсити. С този отбор е и първенец на колежанското първенство през 2002 година.
 
Никълас е третото попълнение на Панатинайкос от началото на трансферния период, след като вече „зелените” се подсилиха с Антонис Фоцис и Никола Пекович.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи