Ивайло Христов: Хората вярват в това, което правим


Ивайло Христов: Хората вярват в това, което правим
Ивайло Христов
25-06-2008 23:40

Треньорът на Тони 7 Ивайло Христов бе любезен да даде кратко интервю след финалите от държавното първенство за кадетки в Сливен.
 
Доволен ли сте от представянето на Тони 7 в първенството за кадетки?
„Определено да, като класиране 7-то място което заехме не е това, което си бяхме поставили за цел,но пък с оглед на играта която показа отбора сам напълно доволен. Не мога да не бъда щастлив от начина по който момичетата се хвърляха във всяка среща и се раздаваха до край без дори за момент да си помислят че могат да пестят сили, защото наистина умората в тях бе огромна и аз все още се чудя как издържаха.”
 
Все пак малка утеха си остава и спечелените златни медали на учесническите игри в Сливен, предхождащи финалите за кадетки?
„Да, това не може да не се отчете като успех за нашия клуб, защото ядрото от състезателки бе на висота и в двата турнира и именно тези момичета изнесоха по голямата тежест от мачовете на ученическите игри. Сега тези момичета ще представят България на Световното ученическо първенство в Турция и съм сигурен че ще се представят добре и ще защитят честа на родината ни.”
 
Този въпрос си задавахме и ние, как тия момичета на 15-16 години могат да издържат и да играят нон-стоп в рамките на 11 дни-цели 12 мача?
„Честно казано и аз не мога да си отговоря на този въпрос, няма никаква формула за това, за първи път ни се налага да участваме в такъв баскетболен маратон, може би бяха много мотивирани и мобилизирани от факта че и двете първенства бяха в Сливен. Когато разбрахме датите за турнирите на мен, и на тях им беше ясно че трябва да се подготвим много сериозно за тях. Не искам да си спомням за тренировките ни преди първенствата, пък и сигурно и момичетата не искат да си спомнят. Сигурно не са искали да ме поглеждат на моменти в подготовката, даже и на мен ми е ставало неудобно, че така ги изтисквам до край. Но връщане назад нямаше и те го знаеха и тренираха сериозно и сигурно тук е момента да им изкажа своята благодарност за това, което направиха и че нито за миг не се предадоха.
 
Организирахте два финала подред, единия за ученическите игри и другия от държавното първенство за кадетки. Това е добър признак за вас като клуб, че може да се справяте със състезания от висок ранг, каквито очевидно бяха тези два финала.
Ще се стремите ли занапред да организирате такива мероприятия?
„Наистина се постарахме да организираме тези първенства и да създадем всичко, за да се каже че направихме един малък празник за децата и треньорите, които участваха в тях. Изключително ни помогна Община Сливен и нашия спонсор г-н Калоян Ганев. Общо взето всички помогнаха да се реализират тези първенства на ниво, надявам се и в бъдеще да домакинстваме на турнири от такъв ранг, а ние ще се стараем те да бъдат дори по добре организирани от тези, които бяха този месец в нашия град. Пожелавам и на другите колеги в България да се постараят да направят условията и организацията на първенствата дори по добри от тези, които предоставихме ние. Това е пътят да искаме да правим добър баскетбол.”
 
Какво място ще гони тимът на клуба – момичета до 14 години на предстоящите финали в началото на юли в София?
„Отиваме с идеята да играем добър и приличен баскетбол. Не гоним класиране, но и в този отбор има переспективни момичета, на които ще разчитаме много занапред. Надявам се те да се представят както се представиха "каките" от кадетския отбор
 
И накрая не можем да не ви попитаме как върви слекцията за новия сезон, ще има ли нови състезателки в женския отбор и имате ли вече набелязани имена?
„Засега всичко върви по план, момичетата които искаме да бъдат в отбора за новия сезон са ясни. Със Стефан Михайлов вече сме направили план за подготовка, за да можем да се представим по най-добрия начин през следващия сезон. Финансово отборът е обезпечен. Организационно няма да има никакви проблеми и ще създадем отлични условия за всички момичета, които ще бъдат в отбора от новия сезон, за да могат да мислят изцяло за баскетбол и да се представят по най-добрия начин. Намерили сме формулата на успеха и ще я следваме, хората в града вече ни повярваха в това,  което сме тръгнали да правим. Това не може да не ме радва и естествено искам нашия клуб да върви нагоре, задължително трябва да не разочароваме хората, които стоят зад нас, а това са нашите фенове, приятели, родители, Община Сливен в лицето на нейния кмет г-н Йордан Лечков, председателят на комисията по спорта към Общинския съвет г-н Красимир Кръстев, главния експерт по спорт в Общината г-н  Петър Русев, спонсора на отбора ни г-н Калоян Ганев-представител на TOYOTA  за Сливен. Всички тези хора са помогнали БК"Тони-7" да е това, което е в момента за което съм им безкрайно благодарен.”

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи