Джърмейн О'Нийл поема към Торонто?


Джърмейн О'Нийл поема към Торонто?
Джърмейн О'Нийл може да отиде в Торонто
26-06-2008 10:37 | Александър Сотиров

Като че ли се задава краят на отношенията между Джърмейн О'Нийл и Индиана Пейсърс.
 
Позовавайки се на различни достоверни източници, два от най-реномираните спортни сайта в САЩ - ESPN и Yahoo Sports, твърдят, че тежкото крило на Пейсърс ще бъде изтъргуван на Торонто Раптърс. В замяна на звездата си, Индиана трябва да получат плеймейкъра Ти Джей Форд също както и 17-я избор в драфта на НБА, който ще се състои късно тази нощ.
 
За да няма проблем със заплатите при размяната, се очаква Индиана да изпрати към Канада Мейсио Бастън и 41-я избор в драфта, а освен Форд в замяна да получи и словенския център Рашо Нестерович.
 
След като претърпя операция на коляното през април 2007, О'Нийл игра за Пейсърс в едва 42 мача миналия сезон. Последния от тях бе на 31 март тази година, а преди това Джърмейн бе пропуснал 33 поредни срещи. Самият играч, заяви, че не е напълно възстановен.

Изминалата кампания бе най-слабата за JO в цялата му кариера като "пешеходец" от 2000 година насам. Джърмейн записа 13.6 точки и 6.8 борби. Само за справка - през сезон 2006-07 той имаше средни показатели от 19.4 точки и 9.6 борби.

О'Нийл бе звездата на Пейсърс през сезон 2003-04, когато "Пешеходците" постигнаха страхотни 61 победи в редовния сезон. После последва мелето в Палас ъф Оубърн Хилс и като че ли кариерата му тръгна надолу.

Ти Джей Форд също има доста дълга история по отношение на контузии. През новобранския си сезон е контузен тежко от Марк Мадсън, а после поради контузия на опашната кост изпуска целия сезон 2004-05. През 2005-06 играе в 72 мача за Бъкс, като Елените стигат плейофите, но той е разменен за Чарли Вилянуева.

Първия му сезон в Торонто бе най-силен в кариерата му - 14.0 точки и 7.9 асистенции, но през миналата година отново се обади старата контузия. След сблъсък с Ал Хорфорд от Атланта.

Рашо Нестерович пък има средни показатели 7.8 точки и 4.8 борби на мач.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи