Лорбек ще бъде поредният нов в ЦСКА Москва


Лорбек ще бъде поредният нов в ЦСКА Москва
Лорбек ще смени екипа с друг нюанс на червеното
26-06-2008 16:34

Центърът на Лотоматика Рома Еразем Лорбек е пред трансфер в ЦСКА Москва, където продължава текучеството на играчи това лято. Според самия словенски баскетболист, по-рано днес той е приел офертата на московчани, а по неофицилна информация той ще подпише договор за три години, със заплата около 1.3 милиона евро на сезон.
 
209-сантиметровият Лорбек може да играе и на двете позиции в подкошието. През изминалия сезон в 20 мача в Евролигата за тима от Рим той записа средно по 13.25 точки и 5.6 борби, със стрелба 56.6% за две точки и 39.02% от тройката. В италианското първенство словенецът изигра 45 срещи и вкарваше по 14.3 точки, ловеше по 5.8 борби и подаваше по 1.4 асистенции средно на мач.
 
Талантливият Лорбек, роден през 1984 г., е израстнал в школата на Юнион Олимпия Любляна в родината си, като блести последователно във всички национални формации при подрастващите. През 2002 година заминава отвъд океана и играе един сезон в колежанското първенство за Мичиган Стейт, но още през следващата година се завръща в Европа, за да започне професионална кариера в Италия. Подписва договор с Фортитудо Болоня (до 2004 г. тимът се казва Скипър, а до 2006 - Климамио), където веднага започва да играе на най-високо ниво в Евролигата. През 2004 г. печели наградата за "Изгряваща звезда" на най-силния клубен турнир в Европа, а през 2005 г. е избран във втория кръг на НБА драфта от Индиана Пейсърс, които и до днес държат правата му. Младият словенец обаче продължава да играе в Европа, от 2006 г. вече за испанския Уникаха Малага. През януари 2007 г. се завръща в Италия, играейки под наем в Бенетон Тревизо. Само месец по-късно обаче преминава в Лотоматика Рома.
 
Президентът Индиана Пейсърс Лари Бърд е заявил, че ще остави младия играч да се развива още една година, играейки в Европа. Сега изглежда, че това развитие на Лорбек ще продължи не къде да е, а в шампиона на Евролигата ЦСКА Москва.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи