Евроинс Черно море с победа над сборна софийска формация


Евроинс Черно море с победа над сборна софийска формация
Бойович с 18 точки и 12 борби(bulgarianbasket.com)
27-06-2008 22:44

Дошлите на проби в Евроинс Черно море трима чужденци оставиха добри впечатления за победата на отбора в контролата срещу сборен отбор на София, играна пред около 100 зрители в столичната зала „Триадица”. Варненци биха с 99-85 в мач, който бе изгледан и от финансовия благодетел на тима Асен Христов.
 
Под вещото ръководство на съдийската двойка Орлин Николов и Борислав Пелтеков срещата започна с превес на домакините, които стартираха с основна петица – Георги Давидов, Иван Тилев, Йордан Бозов, Симеон Найденов и Веско Веселинов. Варненци след това поеха инициативата като в отсъствието на Пламен Алексиев и Николай Балев много добре се представи Атанас Пенев, завършил с 20 точки и 8 асистенции. Пет минути преди края разликата бе сведена само до 2 точки в полза на Евроинс Черно море, но до края софиянци вкараха едва точка срещу 13 на съперника и не можаха да направят нов обрат.
 
Плеймейкърът Кори Макинтош вкара 26 точки и добави 5 асистенции и 3 борби. Сърбинът Желко Бойович се отчете с 18 точки и 12 борби, а американският център Дейвид Бъргхофер също направи дабъл дабъл – 19 точки и 10 борби.
 
Освен тях в мача участие взеха Иван Николов, Константин Колев и младите Андреан Мавров и Лъчезар Радев.
 
Старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров заяви след срещата, че е доволен от показанато и добави: „Само след 3 тренировки и 1 контролен мач мога смело да твърдя, че съм доволен от показаното от новите състезатели. Срещу далеч по-опитни състезатели играхме добре, контролирахме играта и резултата през по-голяма част от мача. Доволен съм от вложеното старание.
Макинтош е много качествен, има много баскетбол в него, играе с много желание. Малко му е странно, че излиза за първи път извън Щатите и ще му трябва повче време за адаптация.
Сърбинът Бойович си личи, че е е на добро ниво и е доста опитен играч. Но си личи и за тримата, че не са в добро физическо състояние, нещо нормално за този период от годината.
Колебливи бяха игрите на центърът Бъргхофер, за който сме озадачени цялото ръководство в качествата му. Имаше проблясъци, но ще трябва да помислим добре. До няколко дни ръководството ще се събере и ще прецени какво ще правим и след това ще започнат преговори с техните мениджъри, ако решим да ги причличаме.
Доволен съм също и от изявите на Иван Николов и особено от Атанас Пенев.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи