Алба Берлин взема център от Артланд Драгонс


Алба Берлин взема център от Артланд Драгонс
Адам Чъб
28-06-2008 00:46

Шампионът на Германия Алба Берлин ще се готви усилено за завръщането си на голямата европейска сцена (т.е. - в Евролигата). Първата сериозна стъпка за тима е привличането на американския център Адам Чъб, познат и на българските фенове на баскетбола от изявите си през изминалата година с отбора на Артланд Драгонс срещу нашия шампион Лукойл Академик. Снощи клубът от германската столица съобщи официално, че е подписал 2-годишен договор с 208-сантиметровия играч.
 
В груповата фаза на турнира за Купа УЛЕБ 26-годишният Чъб игра и в двата мача срещу Лукойл Академик, съответно през ноември и декември миналата година, но не блесна особено. Първо в зала "Универсиада" при разгромната загуба от "студентите" той записа скромните 9 точки и 4 борби, а в "Артланд Арена" се отчете с 10 т. и 8 б. Приносът му в останалите мачове от турнира бе с една идея по-добър - средно по 14.69 точки и 5.15 борби, с което помогна на тима си да стигне до същата фаза като Лукойл - осминафинал.
 
Тази година Адам Чъб спечели купата на Германия с отбора от долносаксонското градче Квакенбрюк, в който изкара 2 сезона. Преди това в професионалната си кариера е играл за други два германски отбора - Айсберен Бремерхафен и Гийсен 46-ерс - както и за корейския Улсан Фийбус. В колежанското първенство (NCAA) се е подвизавал в тима на Пенсилвания. Играл е за националия отбор на САЩ в турнира на ФИБА Америка през 2005 г.
 
"Адам е показал какво може с изявите през последните сезони в германското първенство и Евролигата", заяви мениджърът на Алба Берлин Хенинг Харниш. "Той се равива в положителна посока с всяка изминала година. Много се радваме, че успяхме да вземем играч с неговите качества още в началото на този трансферен период."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи