Младежите ни станаха трети в Румъния


Младежите ни станаха трети в Румъния
28-06-2008 23:27

Младежкият тим на България завърши на трето място на турнира Омнилоджик в Търгу Муреш. Участваха още отборите на Македония, Ирландия и домакина Румъния.

Момчетата на Иван Чолаков загубиха катастрофално първия мач от Македония със 61-81, победиха с 29 точки Ирландия във втория ден – 98-69, но по-рано днес бяха надиграни от домакините Румъния със 71-75.
 
Нашите играха добре до почивката, когато имаха преднина от 7 точки (47-40), но през вторите двадесет минути успяха да вкарат едва 24 точки и въпреки, че румънците не ни превъзхождаха в нито едно отношение ни победиха с 4 накрая. Последната част стартира при равен резултат 59-59, двата отбора допуснаха много технически брак и си вкараха много малко точки в решителната четвърт (16-12).
 
Румъния спечели турнира, втори завърши Македония, а последни останаха баскетболистите на Ирландия. България, която завърши трета е единствения отбор, който ще играе в дивизия А тази година. Другите тимове, дори и тези на Румъния и Македония са в дивизия Б. В първите дни на август младежите ни ще играят в Рига срещу Латвия, Черна гора и Испания в груповата фаза на европейското първенство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи