Владимир Маринов за една година в Спартак Плевен


Владимир Маринов за една година в Спартак Плевен
Владимир Маринов
01-07-2008 02:10 | Позвънете Новини

Гардът на варненския баскетболен клуб Евроинс-Черно море Владимир Маринов-Елвиса ще подпише едногодишен договор със Спартак Плевен. Това разкри самият той пред "Позвънете Новини". "Договорът ми с Черно море изтече. Срещнах се с вицепрезидента Симеон Варчев и проведохме разговор. На него обсъдихме моето бъдеще", заяви талантливият баскетболист. Както е известно, на неговият пост "моряците" привлякоха американецът Кори Макинтош.

Елвиса разкри, че всичко по условията със Спартак е уговорено. "Разбрахме се за всичко. От Плевен ми осигуряват хотел, храна и други удобства. Радвам се, че отивам в отбор с традиции. През последните няколко години тимът завършва винаги в четворката, което ме задоволява. Освен това, през тази година Спартак ще участва във ФИБА-Европа. Хубаво е, че ще играя в международни мачове. В такива срещи се израства много", коментира националът.

Варненецът се надява с новия си отбор да постигне много през настоящия сезон. "Хубаво е, че Спартак запазва основните си играчи. С някои съм играл в Черно море, а с други в националния отбор. Радвам се, че ще се състезавам в един отбор с толкова добри и опитни играчи. Колкото до треньора Дарин Великов, аз съм израснал под негово ръководство във Варна, когато водеше Черно море", каза Елвиса.

Талантът съжалява, че напуска Черно море. "От малък съм във Варна. Няма как да не чувствам нищо, когато се разделям с този клуб. От шест години съм в мъжкия тим и се надявам някой ден да се завърна във Варна", коментира Маринов.

Той добави, че интерес към него е имало още от Балкан Ботевград. "Не съм се чувал с никой от Ботевград, но знам за интереса им. Първото обаждане бе от Спартак и след като изясних условията ми не съм водил разговори с други отбори", завърши Елвиса.

Подготовката на Спартак Плевен започва на 10 август, като Маринов ще пристигне един ден по-рано. Плевенчани ще проведат и подготвителен лагер в чужбина.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи