Асен Христов: Гоним минимум една титла през този сезон


Асен Христов: Гоним минимум една титла през този сезон
Асен Христов
02-07-2008 13:48 | Меридиан Мач

Евроинс Черно море е отборът, който се спряга всяка година за едно от първите три места. Варненци са си изградили имидж на сериозен клуб, в който най-силното перо е школата. През новия сезон положението при тях не е по-различно. „Моряците“ отново ще заложат на най-добрите си кадри плюс попълненията от чужбина като Макинтош и сърбина Бойович, който вчера подписа договор. За целите и амбициите на Евроинс Черно море Меридиан Мач разговаря с президента на клуба Асен Христов.
 
Г-н Христов, вашият клуб започва сезона с нов треньор - Даниел Димитров, и почти нов отбор. Какви ще са целите ви?
"Целите за тим като Черно море винаги са едни и същи. Програмата минимум на клуба е една купа. Както знаете, ние играем на три фронта този сезон - първенство, купа и Балканска лига. Целта ни е да вземем поне една от тези титли. Ако не успеем, то трябва да играем три финала. Все пак именно за това правим този силен отбор. Бюджетът ни ще бъде близък до този на ЛукОйл-Академик и сме амбицирани да подобрим значително представянето си от миналата година. Взимаме качествени чужденци, но разчитаме много и на нашите кадри. Точно затова привлякохме и толкова много момчета от школата. Чужденците ги взимаме там, където нямаме достатъчно добри наши състезатели."
 
Евроинс Черно море обаче попадна в тежка група за Балканската лига. Ще успеете ли да излезете от нея?
"Именно затова правим и силна селекция. Набелязали сме още няколко имена и търсим най-добрите варианти, най-вече на поста център. Там е основният проблем, тъй като се вижда, че за съжаление у нас няма достатъчно добри такива състезатели. Определено Балканската лига е приоритет за нас. Все пак тук става въпрос и за реклама. Евроинс има офиси в Македония, Сърбия, сега ще отворим и в Гърция. За нас е много важно да се представим много силно в Лигата. Имаме желание да сме много добри и да играем във финалната четворка."
 
Условието от минимум 500 000 лева за Националната лига ще създаде ли по-голяма конкуренция?
"Надявам се, че тази година първенството ни ще бъде на по-високо ниво. Този минимум е горе-долу бюджетът ни за половината сезон. В интерес на истината досега отборите също разполагаха с пари в тези рамки. Това са минимум парите, които са ти необходими, за да влезеш в Лигата. За да се бориш за медалите, ще трябва по-солиден бюджет, а ние, както казах, ще направим всичко възможно, за да спечелим поне една купа."
 
През миналия сезон ЛукОйл-Академик не допусна нито едно поражение. Ще успеете ли да разбиете тази хегемония?
"Искрено се надявам. Желанието ми е ние да сме отборът, който да бъде най-голям конкурент на ЛукОйл. Това не означава, че не харесвам този отбор. Напротив, това е най-добрият отбор у нас. Природата обаче не търпи монопола и рано или късно, той бива разбит. Не знам дали ние ще успеем, но се надявам да стане така."
 
Къде ще играе Евроинс Черно море мачовете си?
"Смятам, че зала „Конгресна“ е най-добрият вариант. Ще играем там всички мачове от Балканската лига, които успеем да вкараме в графика на ДКС. Все пак знаете, че там се провеждат и други мероприятия и не можем да играем винаги там. По-интересните срещи от първенството, които също могат да влязат в техния график, също ще се проведат там. Все пак това е може би най-добрата зала в България и е хубаво ние да се опитаме да я напълним с качествени двубои и красив баскетбол."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи