Следващата седмица започва новата аматьорска лига


Следващата седмица започва новата аматьорска лига
Аматьорите стартират другата седмица (Gong.bg)
02-07-2008 15:44

Следващата седмица стартира новата Аматьорска Баскетболна Асоциация (АБА). Основната цел на организаторите е да развие и популяризира баскетболната игра чрез серия от турнири и състезания за възраст над 18 години.
 
„Стартираме сега с турнир, за който все още тече записването на отборите, заяви на специална пресконференция в Пресклуб България главният организатор на АБА Лъчезар Коцев. „Всичките тимове ще бъдат разпределени в групи след като изтеглим жребий. Досега заявки за участие са подали 10 отбора, като очакваме да се запишат още отбори.
 
От предварителните групи отпада последния отбор в групата, а останалите продължават да играят в схемата на елиминации. В първенството няма да се допускат участници, които са били картотекирани в професионални отбори за последно през сезон 2006/ 07 година. Срещите ще се провеждат в 50-о СОУ в столичния квартал Драгалевци.”
 
След като се изяснят отборите, участници в новата асоциация ще се организира работна среща, на която ще вземат участие всички представители на участващите аматьорски тимове.
 
Срещите ще се играят вечерно време през седмицата и през деня през уикендите. За отборите от провинцията ще бъдат създадени условия да вземат участие през уикендите, за да могат да пътуват до столицата.
 
Мачовете ще бъдат свирени от трима рефери, а съдийската колегия е дала дума за обслужване на състезанията. Фирма Converse ще осигури наградите в крайното класиране. Най-интересните срещи от проявата ще бъдат излъчени по Ринг ТВ, а на страницата на сайта ще може да следите резултатите от изиграните мачове.
 
Срокът за подаването на заявката за участие е до 5 Юли 2008 година на е-майл: aba2008@mail.bg.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи