Деян Иванов: Исках да бъда в отбор от Евролигата или УЛЕБ


Деян Иванов: Исках да бъда в отбор от Евролигата или УЛЕБ
Иванов вече е играч на Задар
02-07-2008 20:09

Открихме Деян Иванов веднага след като се разпространи новината, че е подписал с хърватския шампион Задар. Той бе любезен да отговори на въпросите на BulgarianBasket.com относно новия си отбор.
 
Имаме ли повод да ви честитим новия отбор. Подписахте ли вече или все още не?
"Ами може да се каже, че вече на 99 % съм играч на Задар. Подписал съм договора и само чакам да ми го върнат наобратно."
 
Ти изигра един отличен сезон, а в плейофите в Хърватска направо може да се каже фантастичен. Имаше ли предложения от други отбори и защо не успяха да те задържат в Сплит?
"Имах предложения от Проком Трефл, Алба Берлин и АСК Рига, но от Задар много настояваха да ме имат и се съгласих да подпиша с тях. От Сплит имах също оферта да остана, но предложението на Задар бе далеч по-добро от тяхното."
 
Задар е много баскетболен град, може би футбола е изместен на втори план след баскетбола.
"Да, така е, интереса към баскетбола е много голям. Наистина тук баскетболния отбор е с по-големи успехи, отколкото футболния. Сега построиха нова зала за 8000 зрители, феновете са много привързани към отбора и имат големи амбиции."
 
Доколкото ни е известно, отборът на Задар ще играе в турнира на УЛЕБ. Така ли е?
„Тимът ще бъде поставен в групите на УЛЕБ и аз много държах да играя в такъв отбор, в турнир от такъв ранг. Сплит ще участват в турнира на ФИБА, който мен не ме вълнува. Аз искам да играя в отбор от Евролигата или УЛЕБ, а Задар е точно такъв тим. Мисля, че за мен това е една крачка напред."
 
Сплит е също отбор с големи традиции в баскетбола, но като че ли не си поставят такива високи цели?
"Напротив, поставят си. Просто нямаха големи успехи през последните години. Постижението от тазгодишните плейофи е най-доброто им от 6 години насам. Много се радвам, че успяхме да върнем публиката в залата и по време на плейофите интереса бе много голям."
 
Говорихте ли с вече със старши треньора Ацо Петрович?
"Да, на няколко пъти вече се чухме и разговаряхме. Той също остава в отбора и вече работи усилено по селекцията."
 
Не може да не ви попитаме за националния отбор. Как виждате групата и имаме ли шансове да се класираме на Евробаскет 2009?
"Разбира се, че имаме. След първите два мача ще стане ясно какви са ни шансовете за класиране, но аз съм оптимист. Трябва ни и малко късмет."
 
Кога започвате подготовка с отбора?
"Аз се присъединявам в понеделник, а брат ми Калоян малко по-късно."
 
Пожелаваме ви много здраве и късмет и да вървите все така нагоре както през миналия сезон.
"Много благодаря.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи