Рилски спортист-София и Славия-Лукойл Нефтохимик са полуфиналите при момичетата


Рилски спортист-София и Славия-Лукойл Нефтохимик са полуфиналите при момичетата
Рилски се класира, Дунав не
06-07-2008 01:17

Отборите на Рилски спортист и Славия единствени завършиха без загуба груповата фаза от финалите за момичета (14) в София. Те се изправят съответно срещу София и Лукойл Нефтохимик на полуфиналите, които ще се проведат следобяд в неделя в столичната зала „Триадица”.
 
В последния ден мачовете в двете групи предложиха доста емоции, а четири отбори трябваше да си стегнат куфарите след като бяха елиминирани от по-нататъшната борба. Верея Стара Загора и Дунав Русе от група А, както и Ахил и Асеновец от група В закриха сезона след като не успаха да прескочат групите във финалите на тазгодишното първенство. Дунав имаше шанс да продължи напред, но допусна загуба от Монтана и отстъпи мястото си на момичетата на старши треньора Петър Гергов. От тази загуба се възползваха и момичетата на Лукойл Нефтохимик, които се класираха на второ място и влязоха в четворката. Ако Дунав бяха спечелили се получаваше тройна въртележка между тях, Лукойл Нефтохимик и Септември 97. От нея най-добър бе коефициентът на софиянки, но всички тези сметки отпаднаха след загубата на Дунав от Монтана.
 

Съставът на Рилски спортист отново показа много силна игра като този път самоковските момичета се представиха отлично през втората и третата части в защита. В тези две части те допуснаха Лукойл Нефтохимик да вакра само 13 точки, а самите те отбелязоха 42. Преди последните 10 минути резултата бе 63-29, което позволи на Банова да даде отдих на някои от основните състезателки. В крайна сметка разликата остана над 20 точки в края на срещата – 72-51 в полза на Рилски спортист.


Марина Гелова отново бе най-полезна за отбора си с коефициент от 26 – 14 точки и 10 борби. Най-резултатна с 15 точки бе Кристина Пейчинова.
 

Дунав загуби с 54-64 от Монтана и приключи участието в тези финали. Не помогнаха и двата дабъл-дабъла на София Димитрова (22 точки и 10 борби) и Надежда Спасова (11 точки и 10 борби).


Над всички бе Петя Петкова от Монтана с 20 точки и 10 овладени топки.
Умората у двата тима си каза думата, а концентрацията не бе на ниво. Те си вкараха по 1 тройка, но за това им бяха необходими 20 опита за Монтана 2003 и 13 за Дунав.
 

Рутинна победа в последната среща от група А извоюва Септември 97, въпреки че те вече бяха разбрали, че нямат шанс за четворката. Те победиха Верея Стара Загора със 78-66 след поредна силна изява на Александра Джонева – 22 точки и 15 овладени,  отскочили от таблото топки. Добре се включи и Лили Ръкльова с 18 точки и 7 борби.


Радсотина Димитрова вкара 21 точки и отне 8 топки, но въпреки това старозагорския тим си тръгна от състезанието без да спечели нито една победа. Тя вкара 3 тройки от 5 опита, докато от наказателната линия успя едва в 2 от 13 изстрела.

В група В Тони 7 от Сливен победи с лекота Асеновец 2005 със 79-53 и влезе в осмицата. Момичетата на старши треньора Ивайло Христов срещат утре в първия мач от програмата Септември 97 в мач за разпределение на местата от 5-то до 8-мо.


Мая Великова напомни за добрата си стрелба от далечно разстояние и вкара общо 21 точки (3 тройки). Айлин Мустафова пък за пореден път показа стабилна игра и се отчете с 20 точки и 8 борби преди да напусне за 5 лични нарушения. Мария Стефанова пък за първи път в този турнир достигна двуцифрен актив в точките – 11.
 
За Асеновец това стори единствено Деница Радева – също 11 точки.
 

БК София победи Ахил със 70-56 в следващия мач от програмата и оставаше да се надява Черно море да загуби в последната среща със Славия, за да ги класира на полуфинал. Така и стана след като варненки не сполучиха, въпреки че за дълъг период от време бяха равностойни на „белите”.


За София Ани Ле Фан игра страхотно и вкара 23 точки (3 тройки), а Катрин Величкова добави 14 точки и 7 борби. Габриела Ангелова направи дабъл дабъл – 13 точки и 10 борби.
 

Славия нанесе второ поражение на Черно море и ги изхвърли от четворката. Баскетболистките на Надка Голчева победиха със 75-66 и срещат Лукойл Нефтохимик в полуфинал 2 в събота вечер.


Фантастичен мач отново изигра Дора Севова, завършила с 28 точки (4 тройки), 4 отнети, 4 овладени топки и 3 завършващи подавания. Александира Панайотова добави 15 точки и бе на борба от дабъл дабъл.


Група А
 
ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКИ
 
Група В
 
ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКИ
 
КРАЙНИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи