Непобедените Рилски спортист и Славия на финал


Непобедените Рилски спортист и Славия на финал
Рилски спортист победи БК София
06-07-2008 23:43

Рилски спортист срещу Славия е финалът от държавното първенство за момичетата до 14 години. Двата тима продължиха победния си ход и спечелиха днес полуфиналните си срещи без никакви проблеми. Съставите на БК София и Лукойл Нефтохимик бяха добри спаринг партньори, но в крайна сметка усилията им стигнаха само до почетни загуби.
 
В първият полуфинал първата петица на БК София игра добре и издържа срещу тази на Рилски спортист и дори водеше с 20-19 в края на часста. Както и вчера обаче втората петица на Рилски спортист заложи предимно на здравата защита и допусна само 3 точки в коша си. Отличи се отново Христина Тютюнджиева, която бе истинска преграда под коша за съперника и не позволи да бъдат вкарвани лесни кошове отдолу. От друга страна Надежда Мицова обстрелваше коша от всякакви позиции и след като нямаше ден съвсем закономерно софиянки губеха на почивката с 23-30.
 

През второто полувреме интрига в мача имаше до последната част, в която състезателките на Красимира Банова просто не оставиха никакви шансове на БК София и решиха срещата далеч преди нейния край. Накрая разликата бе 17 точки в полза на Рилски спортист 66-49, напълно заслужена победа за самоковските момичета.


Марина Гелова пропусна доста стрелби, но пък в решителните моменти се нагърби с подаване на своите съотборнички (4 асиситенции). Тя отбеляза 10 точки и добави 8 борби.
 
Рекорден брой точки от началото на първенството вкара Кристина Пейчинова. Гардът завърши с 21 точки, а освен това добави 7 борби и 5 отнети топки. Тютюнджиева пък регистрира третия си дабъл дабъл от началото на финалите – 10 точки и 16 овладени топки. За отбелязване е и доброто включване на Гергана Иванова – 15 точки, 7 борби и по 2 асистенции и отнети топки.
 
За БК София нисичката Ани Ле Фан бе единствената баскетболистка с двуцифрен точков актив – 23, но за това й бяха необходими цели 29 стрелби от полето и 10 наказателни удара.
 
В другият полуфинал Славия се мъчеше срещу Лукойл Нефтохимик до средата на третата част, но оттам докрая явно силите на бургазлийки не достигнаха и те не успяха да сътворят изненада.

 

На почивката малките баскетболистки на амбициозната треньорка Нина Николова губеха само с 1 точка, а в средата на третата част дори поведоха с 39-38. Това обаче бе всичко от тяхна страна в тази среща. Благодарение на всеотдайната и в този мач Дора Севова Славия направи нужното им откъсване във втората половина на частта и след 30 минути игра имаха аванс от 16 точки (59-43). В последната четвърт славистките не само устискаха разликата, но и прибавиха още точки за крайното 81-58.


Севова отбеляза 29 точки (3 тройки) и без съмнение ще спори за приза най-добър състезател на турнира. Тя е втора в класацията за MVP след съотборничката Александрина Панайотова, завършила с впечатляващите 22 точки и 14 овладени топки.   
 

Борбеност отново показа Естер Мичева, която хвана рекордните за себе си на финалите 15 борби и добави 7 точки. Не бива да изпуснем и втория дабъл дабъл на Мартина Николова – 14 точки и 10 борби плюс 5 отнети и 2 асистенции.
 
За Лукойл Нефтохимик Росица Йовчева избуха с 25 точки, а Небие Рагуб добави 14.

В мачовете за разпределение на местата от 5-то до 8-мо Черно море Одесос победи Монтана 2003 с 91-79 след 26 точки на отличната и в този мач Веселина Димитрова, а други три състезателки от Варна добавиха по 16 точки – Яна Кожухарова, Радина Кордова и Кристина Костова.
 

Александрина Джонева пък бе с най-сериозен принос за трудния успех на Септември 97 над Тони 7 със 62-59. За Сливен Айлин Мустафова показа страхотната си форма и отбеляза 20 точки.


В пргорамата за утрешния ден първо ще играят Тони 7 и Монтана 2003 за 7/8 място. Следват Черно море Одесос и Септември 97 за 5/6 място, а следобяд са двата финала. В малкия от 16.00 часа в столината зала „Триадица” за бронзовите медали ще спорят София и Лукойл Нефтохимик, докато веднага след тях непобедените до този момент Славия и Рилски спортист ще водят битка за шампионската титла.


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи