Рилски спортист - шампион при момичетата до 14


Рилски спортист - шампион при момичетата до 14
Рилски спортист (14) - шампион
07-07-2008 21:22

Рилски спортист спечели по убедителен начин титлата за момичета до 14 години след като на финала по рано днес в зала „Триадица” победи със 66-55 Славия. Така тимът от Самоков завърши по-убедителен начин турнира – без загубена среща.


Двубоят бе сблъсък и между две легендарни български баскетболистки – Надка Голчева и Красимира Банова. Момичетата на Банова поеха инициативата от самото начало и първата петица успя да натрупа преднина от 10 точки след 10 минути игра. На почивката аванса на Рилски спортист бе 11 точки (36-25), но през второто полувреме домакините тръгнаха да обръщат мача. Те позволиха на гостенките да отбележат само 9 точки в третата четвърт и след 30 минути игра резултата Славия губеше вече само с точка (44-45).
 
Тогава настъпи времето на Марина Гелова, която показа истинското си лице и отбеляза 7 поредни точки за Рилецо. Добре й партнираха Кристина Пейчинова и Гергана Иванова. Решителни точки отбеляза и Мария-Магдалена Николова.
 
Усилията на Славия стигнаха само за почетна загуба, въпреки страхотното желание на малките баскетболистки от София да победят в мача. Класата на гостенките си каза думата и те абсолютно заслужено се поздравиха с крайната победа.
 
Гелова бе най-резултатната състезателка на терена с 24 точки, а освен това тя добави 8 борби и 3 асистенции. Пейчинова добави 15 точки, 6 овладени и 4 отнети топки, а Иванова завърши с 10 точки и само на борба от дабъл дабъл.
 
Дора Севова бе най-резултатна за Славия с 20 точки, но не й вървеше в стрелбата от далечно разстояние (само 1/8) както в предните дни. Без да блести пореден силен мач направи Александирна Панайотова, която завърши с 15 борби (11 в нападение), 10 точки, 3 асистенции и 3 отнети топки. Това й бе достатъчно да стане MVP (най-полезен състезател) на турнира след като изпревари Катрин Величкова с 2 пункта. Трябва да се отбележи и борнеостта на Мартина Николова (12 точки и 5 отнети топки), както и непримиримостта на Естер Мичева (12 борби, 6 точки и 6 отнети топки).
 
Мениджърът на женско направление към Българската Федерация по Баскетбол Станислав Бояджиев награди призьорите и връчи купите и медалите на първите три отбора.

 

В мачът за бронзовите медали БК София победи Лукойл Нефтохимик със 66-57 след невероятен мач на Катрин Величкова. Тя вкара 35 точки и добави 10 борби и 6 отнети топки за рекорден коефициент от 42. Добре й пригласяше Ани Ле Фан – 18 точки (3 тройки), 5 овладени топки и 4 завършващи подавания.

 
Гостенките от Бургас отново показаха дух и непримиримост, но не успяха да удържат на добрата игра на софиянки в заключителните минути на срещата.
 
Росица Йовчева и Габриела Костова отбелязоха по 12 точки за Лукойл Нефтохимик.

В мач за 5-то място Черно море Одесос се наложи над Септември със 63-51 след отличен мач на Кристина Костова (20 точки, 6 борби и 5 отнети топки), Радина Кордова (18 точки и 15 борби) и Веселина Димитрова (17 точки и 5 отнети топки).

 
За Септември 97 Александирна Джонева и Лора Василева се отчетоха с по 11 точки.

За 7/8 място Монтана 2003 победи Тони 7 със 61-57 след 19 точки и 11 борби на Петя Петкова за победителките.


Титлата днес донесе и убедителното първо място на клуба от Самоков в общата класацията на BulgarianBasket.com за подрастващите в женско направление. При това с разлика, което подсказва, че в Самоков наистина вървят по правилен път. Две първи места в женското и едно в мъжкото направление са достатъчно добър атестат за растежа на баскетбола Самоков и в същото време са предпоставка за добро бъдеще на този спорт в града.


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи