Братовчед на Коби отива в бивш тим на Филип


Братовчед на Коби отива в бивш тим на Филип
Джон Кокс (сн.: www.sluc-basket.org)
07-07-2008 21:32

Новият френски шампион Нанси, в който през сезон 2004/05 се подвизаваше и българският национал Филип Виденов, подписа договор за две години с американския гард Джон Кокс.
 
196-сантиметровият Кокс (с пълно име Джон Артър Кокс IV, роден през 1981 г.) идва от друг френски отбор - Льо Авър - и е един от най-силните играчи във френското първенство, където играе от 3 години. През миналия сезон той има средно по 18.8 точки, 4.3 борби и 3.6 асистенции на мач, и е с основната заслуга Льо Авър да стигне до петото място. Преди кариерата си във Франция, той играе в колежанското първенство за университета на Сан Франциско (USF), където в последната си година бележеше по 20 т. средно на мач. Така той продължи семейната традиция - баща му Джон Артър Кокс III, известен като Чъби Кокс и чичо на суперзвездата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт, също е бил топ реализатор на USF.
 
Кокс IV има и венецуелско гражданство, тъй като е роден в Каракас. Тази година той дори игра във Венецуела за тим на име Маринос де Ансоатеги, след като сезонът във Франция завърши и ангажиментите му към Льо Авър приключиха. Сега "стрелецът" се завръща във френската Про-А, а с шампиона Нанси ще има шанс да се пробва и в Евролигата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи