Магическо ново трио в шампиона на Украйна


Магическо ново трио в шампиона на Украйна
Топреализаторът на Роан Сейлиърс отива в Украйна
07-07-2008 22:16

Спечелилият трета поредна шампионска титла в Украйна Азовмаш Мариупол съобщи за три трансфера, които ще го направят сериозна заплаха за Еврокъп (бившият "Купа УЛЕБ") догодина. Трите имена са Марк Сейлиърс, Александър Чапин и Симонас Серапинас.
 
Американецът Сейлиърс (205, 29) е носител на трофея за "Най-добър реализатор" на Евролигата, след 21.8 точки средно на мач за Роан миналия сезон. Крилото игра два сезона в Роан, извеждайки клуба до историческа титла във френското първенство през 2007 г. Преди това е играл в Гравлин и По-Ортез във Франция, Монтекатини и Чимберио в Италия, Ояк Бурса и Фенербахче в Турция и Меджик Уингс в Корея.
 
Сърбинът със словенски паспорт Чапин (186, 25) е гард с много опит в професионални отбори. Миналия сезон игра за Чимберио Варезе, преди да се премести в гръцкия Паниониос, на който помогна да завърши на 3-о място. Там той постигаше средно 8.3 точки на мач. През кариерата си е играл в Словения, Германия, Франция, Гърция и Италия. Също така е участвал на европейските първенства през 2005 и 2007 г. с националния отбор на Словения.
 
Серапинас (205, 26) е крило с невероятна стрелба. Той завърши миналия сезон с Проком Трефъл в Полша, а преди това сезон и половина беше с гръцкия Арис Солун. Играл е също в Жалгирис, Атлетас, Алита Алитус и Невезис в родната си Литва. Сепаринас има много опит в Евролигата със своите 64 мача в най-престижния европейски клубен турнир.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи