Красимира Банова: Накрая играхме агресивно в защита и затова спечелихме


Красимира Банова: Накрая играхме агресивно в защита и затова спечелихме
Красимира Банова с шеста титла за Рилецо
07-07-2008 22:44

Старши треньорът на Рилски спортист Красимира Банова, спечелила шеста титла, откакто е в Рилски спортист:
„Стана хубав, оспорван мач. След първите две част водихме с такава разлика, че не ни позволяваше да се отпуснем. Ако поведеш с повече, обикновено това ти изиграва много лоша шега. Имахме един кризисен момент в третата част, може би играхме по-нестабилно в защита. Това бе и сигналът за нас, в последната част заздравихме защитата и точно тя ни донесе победата.  Накрая играхме агресивно в защита и затова спечелихме. Доволна съм от абсолютно целия отбор, всички имат заслуга за титлата. Дори момичетата, които бяха на пейката бяха много дейни и се радваха на големия успех.
Славия имат много добър отбор, най-балансираната и опитна петица от всички отбори на финалите. Очаквах точно тях на финала. Освен от Славия, съм приятно изненадана от отбора на Лукойл Нефтохимик и Монтана 2003, много борбен тим и с равностойни състезателки. Смятам, че отборът на Черно море Одесос има място в четворката, но най-много се радвам, че ние бяхме на финал и спечелихме.
Тези момичета от набор 1993 са доста талантливи и от тях може да се направи един балансиран отбор за Европейското първенство догодина. Има 4-5 момичета около 190 сантиметра, а също имаме и добри гардове в лицето на Дора Севова и нашата Кристина Пейчинова. Мисля, че тази възраст има добро бъдеще"

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи