Борислав Чилингиров: Вече сме модел, от който другите може да се учат


Борислав Чилингиров: Вече сме модел, от който другите може да се учат
Борислав Чилингиров
07-07-2008 23:04

Изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров:
„След толкова много финални първенства, мога да кажа, че сега наистина се чувствам уморен. Присъствах на 5 от възможните 8 финала и сега съм много щастлив. В този финал показахме, че клуба ни наистина има големи възможности. Бихме в София, в залата, където домакините тренират. Това е трета титла на клуба за тази година и сме горди, че и трите са постигнати извън Самоков.
Вече може да се каже, че сме пример за школа и структура на клуб. Самоков е половин процент от населението на България, но ако имаме още 20 школи в страната като нашата, може да се каже,ч е можем да настигнем Сърбия в баскетбола и няма да излизаме от тройката в Европа след време. Звучи нескромно, но вече сме модел, от който другите може да се учат. Това е бъдещето, с добри треньори и професионално отношение може много да се постигне.
Много сме щастливи в клуба, имаме 8 спечелени купи през тази година – четири титли (девойки, юноши, момичета (14) и УСШ на 10 годишните),  2 втори места на УСШ при момичетата до 10 и 12 години, както и две трети места за момичета до 12 години и купа на България – жени.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи