Кори Магети ще подпише с Голдън Стейт


Кори Магети ще подпише с Голдън Стейт
Магети ще премине в Уориърс (АP Photo)
09-07-2008 18:29

Бившето крило на ЛА Клипърс Кори Магети ще подпише 5-годишен договор като свободен агент с Голдън Стейт Уориърс. Сделката ще е за $50 млн.
 
Трансферът идва точно след преминаването на мегазвездата Барън Дейвис в Клипърс за $65 млн. Също така "войните" предложиха на тежкото крило Елтън Бранд контракт за $90 млн, но той най-вероятно ще се присъедини към Филаделфия. Договор обаче не може да бъде подписан до официалното "отваряне на вратите" за договори със свободни агенти.
 
Сан Антонио, Бостън и Кливлънд също са били заинтересовани от Магети, който постигна 22.1 точки и 5.6 борби средно за миналия сезон. Неговото привличане е с идея да се повиши бързата игра в нападение на Голдън Стейт. Той е много добър в печеленето на фаулове, което е много ценно, защото завърши на шесто място по процент от наказателната линия миналия сезон.
 
Крилото ще трябва да се сработи с Монта Елис, който ще премине от позиция атакуващ гард на пойнт гард, и с ветерана Стивън Джаксън.
 
За 9 години в Лигата, играл за отборите на ЛА Клипърс и Орландо Меджик, Магети е има общо 589 мача, през които бележи средно по 16.1 точки и 5.1 борби.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи