Изтеглиха жребият за Аматьорската Баскетболна Асоциация


Изтеглиха жребият за Аматьорската Баскетболна Асоциация
Момент от жребия на АБА
09-07-2008 23:12

Днес бе изтеглен жребият за Аматьорската Баскетболна Асоциация (АБА) и отборите разбраха своята програма. 14 тима бяха разпределени в три групи, а вече се знае и програмата за половината от срещите.
 
Състезанието започва в събота, 12 юли и първенството откриват два много атрактивни отбора, тези на Nike и Самоков. Срещата е предвидена за 10.00 часа, а същия ден ще се изиграят още 2 мача. Последните мачове преди паузата ще бъдат изиграни на 2-ри август, а останалите срещи от трите групи ще бъдат изиграни през септември. Тогава ще има вратичка и други отбори да се запишат и вземат участие в лигата, но те ще трябва да минат през квалификационни кръгове.
 
Molten стана официалната топка на състезанието и всички мачове ще бъдат играни с тази прочута марка топки. Освен тях фирма Converse ще партнира на организаторите и ще осигури наградите накрая. Двете фирми ще дават преференциални цени на всички участници в Аматьорската Баскетболна Асоциация.
 
Ринг ТВ ще излъчва по-интересните срещи от 50-то основно училище в квартал Драгалевци, където ще се играят всички мачове. Популярният телевизионен канал наред с мачовете от Евролигата, ще излъчва и срещите от АБА. Първият мач, който ще стане достояние на зрителите ще бъде между отборите на Thunder Daddies и BM. Двата тима играят в понеделник, 14-ти юли от 19.00, а записът на срещата стартира точно в 21.30 по Ринг ТВ.
 
Всички резултати и класирания ще бъдат отразявани на страницата на специалния сайт на АБА веднага след тяхното завършване.

ВСИЧКИ ОТБОРИ, ЗАПИСАНИ ЗА УЧАСТИЕ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ – ГРУПА А
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ – ГРУПА B
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ – ГРУПА C

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи