Над 200 български треньори присъстваха на семинара на Пешич


Над 200 български треньори присъстваха на семинара на Пешич
Светислав Пешич
10-07-2008 19:03

Над 200 български треньори присъстваха на семинара на легендарния сръбски треньор Светислав Пешич, който се проведе днес в Самоков.
 
Пешич изнесе две лекции в рамките на час и половина всяка. Първата от тях бе за „Разположение и организация на контратаката и прехода в нападение”. След нея сърбинът говори за „Принципте на игра в лична защита” като обясни възможните ротации и разположение на отделните играчи във всеки отделен момент при различни ситуации. Целият младежки национален отбор, който се намира в Самоков на подготовка за европейското първенство следващия месец в Рига асистираше на именития сърбин.
 
Пешич също каза, че баскетбола е претърпял две революции през последните десетилетия. Първата от тях е била през 1984 година, когато въвеждат линията за 3-те точки, а втората през 2004 година, когато се внедряват правилата за 8 секунди в задно поле и 24 секунди за атака.
 
След лекциите Борислав Пелтеков запозна всички с новите изменения в правилата, които ще бъдат въведени през есента.
 
Всички присъствали треньори на този семинар получиха сертификати за присъствие, които се явяват един вид лицензионни карти и им дават право да водят отбори в страната през новия сезон.
 
На семинара бяха и президента на БФБ Михаил Михов, изпълнителния директор Иван Ценов, както и новия треньор на Рилски спортист Александър Тодоров. Михов заяви, че всички треньори на шампионските отбори при подрастващите ще бъдат изпратени на треньорски семинар в Сърбия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи