Генадий Дроздов: Лукойл Академик е боеспособен колектив


Генадий Дроздов: Лукойл Академик е боеспособен колектив
Генадий Дроздов
11-07-2008 10:01

Генералният директор на Динамо Москва Генадий Дроздов в интервю пред руските медии коментира жребия за Еврокъп и съперниците на клуба в груповата фаза на турнира:
„Без съмнение нашият клуб ще си постави високи задачи в този турнир. Групата е сериозна, но съперниците са по силите ни. С Лукойл Академик се срещнахме през миналия турнир за купа УЛЕБ. Това е боеспособен колектив, който не без труд ни се удаде да победим два пъти в плейофите. Баронс Рига, победител в турнира на ФИБА със сигурност ще иска да се представи достойно в този турнир от по-висш ранг. Третият съперник ще се определи между Уникс Казан, Апоел Йерусалим и Слупск Чарни. Уверен съм, че това ще бъде Уникс, който в момента е доста активен на трансферния пазар."
 
Преди няколко дни подписахте с американския гард Ариел Макдоналд, който игра за Динамо Москва през 2004/05. Защо се решихте да привлечете този ветеран?
„Макдоналд вече е на 36 години, но се намира във великолепна форма. Това той демонстрира през миналия сезон, когато игра за испанския Жирона. Няколко русийски и испански клубове искаха да го привлекат, но ние успяхме. Подписахме за една година. Ако трябва да направя резюме на този трансфер, то той се осъществи защото имахме нужда от опитен играч, такъв който да влиза като резерва и решава мачове.”
 
Очевидно това не е последното попълнение в тима преди новия сезон?
„Така е, продължаваме да търсим нови попълнения. Сега в момента се намирам в Гърция и трябва да реша някои въпроси по селецията. След завръщането на Фоцис в родината си, нашият отбор има нужда от една добра „четворка”. Също така на „двойката” или „тройката” ще имаме нов състезател, чужденец. Имена не искам да назовавам, но това ще бъде играч от висока класа, познат на широката баскетболна общественост.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи