Радостина Славова подписа в Румъния


Радостина Славова подписа в Румъния
Радостина Славова
11-07-2008 16:03

22-годишната национална състезателка на България Радостина Славова подписа едногодишен договор с румънския CSS MCM Търговище.
 
Миналия сезон Славова бе една от най-полезните състезателки в тима от Бургас и помогна за спечелването на купата на страната в Самоков. Тя завърши със среден коефициент от 15.4 и попадна във втората петица на BulgarianBasket.com в края на сезона. Тя вкара средно по 15.2 точки и взе по 6.2 борби в 31 срещи като стартира във всичките от тях за отбора на Лукойл Нефтохимик.
 
През сезон 2005/06 Славова бе определена като най-прогресиращия млад състезател в българското първенство. През същата година тя спечели купата на страната и стана шампион с Лукойл Нефтохимик.
 
В момента Славова е на подготовка с националния отбор на България за евроквалификациите за Евробаскет 2009.
 
Отборът на CSS MCM Търговище завърши зле миналия сезон със само 2 победи от 22 срещи в редовния сезон. Тимът е петкратен шампион на Румъния в последните 7 години. Амбициите обаче за новата състезателна година са много големи и се прави добра селекция още отсега. За това говори и привличането на Радостина в тима от Търговище. В него преди време с доста добър успех игра друга българка – Евелина Гунева.
 
CSS MCM Търговище ще участва в турнира на ФИБА Еврокъп като се изправя срещу израелския Бнот Хашарон още в предварителните квалификации за влизане в груповата фаза.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи