Трансферен удар за Фортитудо


Трансферен удар за Фортитудо
Кинтел Удс
13-07-2008 14:20

Играчът на Олимпиакос Кинтел Удс напуска гръцкия тим в посока Италия, съобщава гръцкият сайт www.sport-fm.gr. Според информацията, американецът е подписал договор за 1+1 години с италианския отбор Фортитудо Болоня, известен в предишни години като Тиймсистем, Скипер и Климамио, а в момента (но само за вътрешното първенство) - като "Упим".


За баскетболистът, роден преди 27 г. в Мемфис, Тенеси, миналият сезон бе първи в Европа, след 5-годишна професионална кариера в родината му, включително 4 години в НБА. Въпреки липсата на опит по европейските терени, 203-сантиметровото крило направи добър сезон, записвайки средно по 10,7 точки, 4 борби и 1,2 асистенции в 23 мача в Евролигата. В гръцкото първенство пък помогна на Олимпиакос да стигне до финала на плейофите, загубен в пети решителен мач от вечния враг Панатинайкос.

 

Удс е избран под номер 21 в драфта на НБА през 2002 г. от Портланд Трейл Блейзърс и изиграва за този отбор 115 мача през следващите два сезона и половина. През 2005 г. се забърква в неприятности със закона, след като е уличен в организиране на бой с кучета в дома си. След като е глобен и осъден на общественополезен труд, бива освободен от отбора на Портланд и през същата година изиграва по няколко мача за Маями Хийт и Бостън Селтикс. През сезон 2005/06 преминава в Ню Йорк Никс и в "Голямата ябълка" изиграва най-добрите мачове в кариерата си под ръководството на Лари Браун. Въпреки това Удс не влиза в плановете на Никс за следващия сезон и, след временно "изгнание" в тима на Бейкърсфийлд Джам в D-лигата, се отправя към Европа.

 

След добрия сезон в гръцкото първенство и Евролигата, сега Кинтел Удс ще се подвизава в Италия и ще бъде един от основните козове на Фортитудо за добро представяне в турнира Еврокъп, бившия УЛЕБ Къп.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи