Тити заведе Гершон на Рилския манастир


Тити заведе Гершон на Рилския манастир
Тити с Гершон и Ковалски (снимка: Gong.bg)
14-07-2008 18:08 | Gong.bg

Едно от най-красивите и символични места в България посети националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон, благодарение на Тити Папазов в почивния ден на представителния ни тим. Тити заведе именития израелец и неговия сънародник Аврам Ковалски, който е кондиционен треньор в мъжкия ни тим, да разгледат Рилския манастир в неделя следобед, информира Гонг.
 
Гершон е роден в Израел, но не крие факта, че има български корени, а дядо му е бил равин в Пловдив. Специалистът, който се захвана с нелеката задача да класира България на следващото Европейско първенство, определено има сантиментални чувства към родината ни, а именно те и търсенето на предизвикателства го накараха да застане начело на националния ни отбор. Трикратният шампион на Европа с Макаби Тел Авив и добрият му приятел Ковалски се разходиха в прочутия манастир, който наскоро бе избран за един от отличителните български символи и се интересуваха живо от историята на рилската обител. Другото, което направи впечатление на двамата бе природата у нас.
От старта на подготовката на баскетболистите ни за евроквалификациите треньорите не пропускат всяка възможност да запомнят някоя нова българска дума, а Пини Гершон още на първата си пресконференция като национален селекционер отбеляза, че съжалява, че не е научил български език от дядо си преди години.
 
Техническият директор на държавния ни състав Тити Папазов пък използва възможността именно на това свято място да пожелае здраве и успехи на всички играчи и треньорите в тима ни.
 
Баскетболистите ни продължават с тренировките от тази сутрин, а в края на седмицата ще участват на приятелски турнир в Самоков с младежките отбори на България, Македония и Румъния.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи