Черно море ще пробва баскетболисти от три континенти


Черно море ще пробва баскетболисти от три континенти
Ръководството на Черно море (сн. Гонг)
15-07-2008 17:45 | Позвънете Новини

Баскетболисти от три континента може да бъдат изпробвани от варненския Евроинс-Черно море. Членът на Управителния съвет на Черно море Борислав Ташев заяви за "Позвънете Новини", че клубът търси играчи на позицията център, които да изпробват.
"Можем да извикаме пет-шест баскетболисти, но ще изберем само един. Постоянно получаваме оферти за играчи от Европа и Америка. Дори баскетболисти от Нигерия се натискат да дойдат на проби при нас. Подготовката на отбора започва на четвърти август, но към края на месеца ще гледаме да извикаме чужденците, които ще дойдат", заяви Ташев.

Той добави, че от желаещите да се пробват в Черно море няма големи имена.
"Както се знае за сериозни играчи трябват много пари. Все пак ние сме клуб, който иска да дава шанс юношите ни да се развиват, колкото се може по-бързо", каза Ташев.

Вицепрезидентът на варненския клуб Симеон Варчев пък заяви, че амбициите на отбора през тази година са да бъдат спечелени колкото се може повече медали.
"Правим сериозна селекция. Все още обаче не мога да кажа със сигурност как ще се представим, тъй като не сме завършили селекцията. Не знаем и другите отбори с какви играчи ще разполагат, за да казвам, че ще спечелим със сигурност медали. Шампионът на България Лукойл все още няма треньор. Преди известно време собстеникът им Валентин Златев бе казал, че през тази година ще даде шанс на юношите в българското първенство. Така, че нищо не мога да кажа. След като се съберат отборите, като се види с какви баскетболисти ще разполагат, ще мога кажа нещо повече за очакванията ми", коментира бившият национален селекционер.

Междувременно, днес ръководството на варненския баскетболен клуб подаде официално заявка за участие в Националната лига. Освен това шефовете на тима са превели 5000 лева на федерацията за участието на отбора в шампионата. До края на месеца ще трябва да бъдат дадени още 20 000 лева.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи