Победа за младежите на България


Победа за младежите на България
Чавдар Костов с 21 точки и 13 борби
17-07-2008 21:23

Четири баскетболисти на младежкия национален тим на България вкараха общо 68 точки, с една повече от тези на съперника им днес – Македония в турнира, организиран от БФБ в Арена „Самоков” в едноименния град.
 

Чавдар Костов с 21, Иван Лилов с 20, Павел Иванов с 18 и Николай Колев с 9 точки бяха в основата на успеха на младите български баскетболисти с 89-67 в първия мач от втория ден на турнира.


Състезателите на Иван Чолаков спечелиха всички части и не оставиха никакви съмнения в крайния успех над съседите ни. Македонците срещнаха затруднения в нападението си в първата четвърт и успяха да вкарат едва 6 точки след 10 минути срещу добре действащата българска отбрана. Българите не блестяха в атака, но въпреки това на почивката се оттеглиха с 12 точки аванс (37-25).
 
Мачът се реши окончателно в третата четвърт, когато българските баскетболисти напипаха верния пулс в нападение и бързо увеличиха разликата до 19 точки след 30 минути (62-43).
 
В последната четвърт вече и македонците се разиграха в нападение, докато българите се отпуснаха малко в защита и позволиха цели 24 точки (с една по-малко отколкото през цялото първо полувреме).
 
Костов добави 13 борби, 4 отнети топки, 2 асистенции и 2 блока, а Лилов подаде 5 завършващи подавания и грабна 5 овладени топки.
 
Двама баскетболисти на гостите тормозеха българската отбрана по врмее на днешния мач. Кирил Николовски завърши с дабъл дабъл – 31 точки и 10 борби и дори направи по-добър коефициент от най-добрия българин в този мач. Николовски завърши с 31, докато Костов накрая остана с 28. Припомняме, че същият македонец бе спряган в селекцията на варненския Евроинс Черно море за привличането му от новия сезон в морската ни столица.
 
И двата тима, на България и Македония се подготвят за Евробаскет 2008, който стартира в началото на август. За разлика от нашите баскетболисти, които играят в Дивизия А в Латвия, македонците ще се борят в Дивизия В в Румъния.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ТО МАЧА БЪЛГАРИЯ (20) – МАКЕДОНИЯ (20)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи