Втора лесна победа за мъжкият национален отбор


Втора лесна победа за мъжкият национален отбор
Нашите по време на тайм аут
17-07-2008 23:30

Българският национален тим под ръководството на Пини Гершон очаквано победи с голяма разлика младежите на Румъния до 20 години с 95-38 в последен мач от втория ден на международния турнир в Самоков.
 
Шест състезатели на България завършиха с двуцифрен точков актив като най-много отбеляза Йордан Бозов – 18 точки. Други трима добавиха по 11 – братята Златин и Стефан Георгиеви и Деян Иванов, а Веско Веселинов и Асен Великов се отчетоха с по 10 точки.
 
Само в една от частите отборът на Гершон допусна да му бъдат отбелязани повече от 10 точки – първата част завърши 18-15 в полза на нашите. Оттам нататък всичко премина под диктовката на българите, нещо очаквано като се има предвид разликата в класите на двата отбора. Особено това си пролича в последната четвърт, в която резултата бе 36-7 за домакините.
 
В игра днес Гершон пусна Николай Върбанов и Людмил Хаджисотиров на мястото на Юлиан Радионов и Тенчо Банев. Двамата нови отбелязоха по 4 точки в мача. Днес отново не взе участие Станислав Славейков.
 
За Румъния (20) единствен Титус Ничиора достигна двуцифрен актив с неговите 11 точки.
Обнадеждаващ за треньорския щаб на българите бе фактът, че след 30 грешки снощи срещу българските младежи днес националите ни направиха едва 9.  
 
Утре е последният ден от турнира, в който първо играят на обяд България (20) и Румъния (20), а вечерта от 18.00 мъжкият национален отбор играе срещу Македония (20).

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (МЪЖЕ) – РУМЪНИЯ (20)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи