Загуба от Русия за девойките на България


Загуба от Русия за девойките на България
България (18) (Fibaeurope.com)
19-07-2008 21:55

След изключително важния успех вчера срещу Беларус, девойките на България днес имаха далеч по-сериозен съперник в лицето на Русия и загубиха в рамките на очакваното с 50-67.
 
Рускините си водеха през цялото време на срещата и не оставиха никакви съмнения в успеха си. След слаба първа част (8-20), нашите баскетболистки заиграха по-добре във втората и се оттеглиха на почивката с пасив с едноцифрено изражение (27-36).
 
За съжаление обаче през вторите 20 минути състезателките на Венцеслав Гечев имаха затруднения в нападението и вкараха едва 23 точки. Загубата не бива да отчайва, защото все пак Русия е далеч по-добрия отбор от България. Нашите баскетболистки трябва да играят съвсем освободено оттук нататък, тъй като вече няма опасност от изпадане в по-долната дивизия В.
 
Най-добре от българките се представи Вероника Джикова, въпреки че влезе като резерва. Възпитаничката на Рилски спортист отбеляза 12 точки, хвана 5 борби, подаде 2 асистенции и отне 2 топки за коефициент от 15.
 
Игралата великолепно вчера Стефка Николова нямаше ден в стрелбата и не успя да порази нито веднъж целта за 2 (0/5) и за 3 (0/5) точки.
 
Основната петица на отбора имаше сумарен коефициент от 0, а титулярите на рускините събраха 34. Нашите титулярки се „изявиха” особено в стрелбата си от далечно разстояние като от 22 опита успяха да вкарат едва 2 (само 9.1 %). Загубихме борбата под коша и само небрежността на отбора на Русия в нападение (20 грешки) предотврати далеч по-голяма загуба.
 
Буди недоумение липсата на това европейско първенство на една от най-добрите българки за тази възраст, единствената която се състезава в чужбина от този състав – Сара Маринова.
 
Утре от 14.30 нашите баскетболистки играят с отбора на Испания, които победиха без особени затруднения Беларус със 70-55. Следва миксиране на първите три отбора от нашата група с първите три от група D, в която играят Франция, Сърбия, Хърватия и Швеция като се зачитат резултатите от първата фаза.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (18) – РУСИЯ (18)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 
ГРУПА A
 
ГРУПА B
 
ГРУПА C
 
ГРУПА D
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (18)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи