Барса с трети топ трансфер


Барса с трети топ трансфер
Лубош Бартон
23-07-2008 15:41

Един от най-добрите играчи на поста "крило" в Европа, чехът Лубош Бартон, преминава от един каталунски гранд в друг. Шампионът на Евролигата от 2003 г Барселона е подписал договор за 2+1 години с баскетболиста, който ще се "премести" само с няколко километра - досега той се подизаваше в тима от предградието на Барселона - Ховентут Бадалона.
 
Бартон (200 см, 28 г.) игра за Ховентут в продължение на три сезона. През последния от тях той има средно по 9.4 точки и 3.7 борби в 17 срещи в турнира за Купа УЛЕБ, където отборът стана шампион. Преди това чехът помогна на каталунския тим да спечели и ФИБА Еврокъп (2006 г.). В Испания през изминалия сезон те завоюваха Купата на краля, а през всяка от последните три години стигат до полуфинал в плейофите на испанската лига ACB.
 
Преди това Лубош Бартон е играл за италианските Фортитудо Болоня (тогава "Скипер") и Лотоматика Рома, а кариерата му започва като юноша в отбора на Дечин в Чехия. Минава и през колежанското първенство на САЩ - пълни четири години от 1998 до 2002 в университета Валпарайсо в Индиана. Крилото е също така редовен участник със статут на звезда в чешкия национален отбор.
 
За Барселона привличането на Бартон е трети сериозен трансфер това лято, след като със "Синьо-червените" вече подписаха Дейвид Андерсен от ЦСКА Москва и Хуан Карлос Наваро, завърнал се от НБА (от Мемфис Гризлис).
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи