Български деца и треньори бяха на камп в Охрид


Български деца и треньори бяха на камп в Охрид
Българската група с трикольора
24-07-2008 14:24

Приключи 3-а смяна на XV международен летен камп "Юниор" в Охрид, Македония, в която имаше и българско участие. 350 деца на възраст от 7 до 16 години бяха разделени в групи по минибаскетбол и основен камп. За супервайзер на специалната програма по минибаскетбол "Първи баскетболни крачки" бе поканена Емилия Варадинова - треньор в школата на българския ЦСКА.
 
Главен треньор на кампа бе изтъкнатият сърбохърватски треньор Деян Сързич, работил с баскетболните величия Дражен Петрович, Дино Раджа, Накич, Галис, Янакис, Бодирога. Директорът на кампа Саша Димитриевич предложи модерна европейска програма на 4 нива - A, B, C и D, като децата бяха разделени по възрасти, баскетболни умения и физически възможности. Тренировките се провеждаха на 5 осветени баскетболни игрища по 2 и 3 пъти на ден. Правилната стрелба се усъвършенстваше с тренажор. За координационните и двигателни качества разботеше треньор специалист - Бранко Кръстевски.
 
В кампа участва и сборна група от 15 български състезатели. В отбора на звездите при момичетата попаднаха близначките Нели и Яна Жекови (Академик София), а при момчетата - Станислав Миков (ЦСКА). Сред призьорите в заключителните игри по позиционна стрелба и наказателни удари бяха Иван Мирчев и Даниел Илчев от ЦСКА. Много емоции имаше и на състезанията по плуване, караоке и танци. Кампът беше много полезен за израстването на младите ни баскетболни таланти.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи