И жените заминаха за контроли в Централна Европа


И жените заминаха за контроли в Централна Европа
Сн.: gong.bg
24-07-2008 19:38 | gong.bg

Малко след като мъжкият национален тим отлетя за Полша от аерогара София, женският отбор замина в същата посока, но за малко по-близка дестинация - Словакия. За приятелски срещи там тръгват 12 баскетболистки, които ще играят утре и вдругиден (25 и 26 юли) с тима на домакините, а на 29 и 30 – с Чехия.
 
Умора и травми мъчат външните играчи в отбора на Николай БоруковЕкатерина Димитрова, Зорница Костова и Ивелина Вранчева, като и трите се готвят на облекчен режим.
 
При завръщането на състава от Словакия към него ще се присъединят още четири млади състезателки - Мария Цанкова, Димана Макариева, Анета Митева и Жаклин Златанова.
 
„Връщаме се след подготовка на Белмекен. Единственият вариант на мачове, които можем да играем в този етап, са с Чехия и Словакия. Нашата група е от четири отбора, а другите започват по-рано и затова не съумяхме да уговорим други контроли,” сподели Боруков. „Искам да видя как седи отборът игрово. Аз съм сигурен, че след Белмекен 10-12 дни отборът ще бъде в дупка, но нямам друг вариант. Единственият вариант да видя как стои отборът игрово е да играем контролни мачове точно в този период като гости.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи