Вицешампионът на УЛЕБ фалира


Вицешампионът на УЛЕБ фалира
Звездите от миналия сезон си търсят нови отбори
26-07-2008 01:25 | gong.bg

Испанският баскетболен тим Аскаваю Жирона се отказа от участие в елитната лига АСВ, както и в Еврокъп заради финансови проблеми. Миналата година тимът предизвика фурор, като стигна финал за Еврокъп, тогава познат като Купа УЛЕБ. Каталунският отбор играе в испанската най-висша дивизия вече 20 години, от 1988 година.
 
"Баскетболен клуб Жирона има непреодолими проблеми от икономическо естество, и няма да може да играе на високото ниво, на което го стори през миналия сезон. Тази година няма да сме конкурентноспособни. Искам да благодаря на тези, които направиха всичко по силите си, за да помогнат на нашия клуб,” коментира президентът Санти Сарда.
 
В най-скоро време ще се вземе решение за съдбата на клуба в бъдеще. Възможно е Акасваю да продължи да играе, но в някоя от долните дивизии на Испания, и с по-млад и неопитен състав.
 
Най-голямата звезда на отбора Марк Гасол вече напусна в посока НБА. През следващата година по-малкият брат Гасол ще играе за Мемфис Гризлис, където доскоро се подвизаваше по-големият (Пау).

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи