И Лонгин ще играе пак в Цибона


И Лонгин ще играе пак в Цибона
Бранимир Лонгин
26-07-2008 03:28

Само ден след като си върна един бивш играч в лицето на Никола Пъркачин, Цибона Загреб подписа с друг хърватски национал - Бранимир Лонгин.
 
А Лонгин (195 см, 30 г.) се завръща в Цибона за втори път. Той игра за хърватския гранд от 2000 до 2002 г., а първото му завръщане бе за сезона 2004/05. Сега атакуващият гард пристига от Олденбург, където имаше средно по 11,3 точки и 3,1 борби в 42 мача от Германската лига през последния зезон.
 
Хърватинът е играл още за Каха Сан Фернандо в Испания, както и КК Задар, Бенстон Загреб и Карловац в родната си Хърватия. Лонгин помогна на Цибона да спечели титлата и купата на страната през 2001 и 2002 г. Със Задар пък вдигна и трофеите на Адриатическата лига и Купата на Хърватия, след като помогна на тима да победи противниците си през 2003 г. В Адриатическата лига през този шампионски сезон той записа средно по 13.4 точки, 3.5 борби и 1.1 асистенции. С Цибона е играл и в Евролигата, а със Задар -  в турнира за Купа УЛЕБ. През сезон 2006/07 той бе съотборник на нашия Филип Виденов в севилския Каха Сан Фернандо, а през следващата година беше трансфериран в Олденбург.
 
Този "изблик" на трансферна активност от страна на Цибона идва навреме, за да успокои феновете на именития хърватски клуб, че отборът и през новия сезон ще бъде сред водещите в местното първенство и Адриатическата лига. Заслужава да се отбележи обаче, че новите попълнения са все завърнали се от чужбина хървати, за които парите явно не са най-важният фактор. Но за привличането на класни чужденци, каквито ще са нужни за по-добро представяне в Евролигата, финансовите аргументи на Цибона засега не стигат.
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи