Бившите "Свръхзвукови" може да станат "Гръмотевични", още 5 прякора са вариант


Бившите "Свръхзвукови" може да станат "Гръмотевични", още 5 прякора са вариант
Дюрант и съотборниците му ще играят в Оклахома
26-07-2008 13:43

Късно снощи медиите в САЩ разпространиха новината, че Националната Баксетболна Асоциация е запазила правата върху шест прякора, един от които ще допълни името на тима на Оклахома Сити (бившия Сиатъл Суперсоникс).
 
Според информацията, изнесен от Агенцията за патенти и авторски права на САЩ, подадената заявка е за следните пет прякора за баскетболен отбор:
- Barons - "Бароните"
- Bison - "Бизон"
- Energy - "Енергичните" (буквално: "Енергия")
- Marshalls - "Маршалите" или "Шерифите" (с умишлена правописна грешка - двойно "L")
- Thunder - "Гръмотевичните" (буквално: "Гръмотевица")
- Wind - "Буреносните" (буквално: "Вятър")
 
От няколко седмици насам слуховате са, че преместилият се в Оклахома Сити баскетболен клуб се кани да избере петия вариант (Thunder), но от ръководството му и от централата на НБА отказват да потвърдят това. Пресаташето на асоциацията Тим Франк заяви, че от там няма да коментират, докато не бъде офицално избран един от вариантите.
 
Клубът се премести миналия месец от щата Уошингтън далеч на югоизток в Оклахома, като след скандално съдебно дело беше прекратен договора между собствениците му и управата на град Сиатъл. Градоначалниците се опитаха по съдебен път да принудят собственика Клей Бенет да си изпълни останалите две години от концесията на залата "Кий Арена", която е общинска собственост. Според бизнесмена обаче отборът е бил на загуба в "Кий Арена", което е наложило преместването в нова зала. След като не успя да уреди построяването на ново съоръжение в Сиатъл, той бързо реши да "вземе" тима със себе си в родната Оклахома.
 
Все пак въпросът тогава се реши с извънсъдебно споразумение, само часове преди съдията да обяви решението си. Договорката гласи, че макар Оклахома Сити да се счита за наследник на досегашния тим, името "Суперсоникс", логото и клубните цветове ще бъдат запазени за потенциален бъдещ отбор от НБА в град Сиатъл.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи