Женският тим губи и втората контрола, този път с 26


Женският тим губи и втората контрола, този път с 26
Г. Брънзова (Фенербахче) с 13 т. за България
26-07-2008 22:07

Женският ни национален отбор загуби и втората си контролна среща като гост на Словакия и този път с още по-голяма разлика - 70-44. В "Инфинити Арена" в Кошице пред 400 зрители (с 200 по-малко от вчера - явно словашките фенове бяха разбрали, че няма интрига) отборът-домакин доминираше през цялото време и, както и вчера, спечели всяка от отделните четири части - 19-12, 16-6, 9-8, 26-18.
 
И днес най-резултатни при загубата за нашите бяха Милена Томова и Гергана Брънзова-Ерденай, но този път си размениха ролите - Брънзова вкара 13 точки, а Томова - 12. За Словакия Ласкова и Винюхалова записаха по 14 точки. Нанизалата 19 снощи Луптакова този път остана само с 2, след като американската треньорка на словачките Дейна „Поуки” Чатман повече въртеше състава и експериментираше. Твоа даде и възможност на влязлата като резерва бивша състезателка на българския Лукойл Нефтохимик Барбора Фабианова също да се разпише с 3 точки (вчера тя остана с 0).
 
Тепърва пък ще опитва в контролните мачове различни тактически варианти нашият селекционер Николай Боруков, тъй като на отборът предстои постепенно да навлезе в игрова кондиция преди започващите в края на август евроквалификации. В досегашната подготока на националките се залагаше най-вече на кондиционната работа.
 
Следващата възможност да се разбере дали отборът има напредък в игрово отношение са двете котроли с Чехия във вторник и сряда.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи