Горан Николич премина в Паниониос


Горан Николич премина в Паниониос
Горан Николич в цветовете на Алба Берлин
27-07-2008 16:28 | Александър Сотиров

Един от най-добрите сръбски състезатели, играещи зад граница, смени клубната си принадлежност. Горан Николич премина от АЛБА Берлин в новия гръцки участник в Евролигата - Паниониос Атина.

205-сантиметровия център, излязъл от прословутата школа на ФМП, е на 31 години. Въпреки високия си ръст, Николич показва завидно добра стрелба от далечно разстояние. Роден е в Никшич, Черна гора, където изкарва една година в местния отбор, преди да бъде забелязан от ФМП. В тима от Белград е в продължение на 6 сезона (1997-2003), като играе в Купа "Сапорта" и Купа "Корач". Печели купата на страната през 2003 г.

След това преминава в Ефес Пилзен. В Истанбул прекарва два сезона, като и през двата тимът му става шампион в редовния сезон, а след това печели и плейофите.

През 2005 преминава в БК Киев, който се състезава в Еврокупата на ФИБА. С тима достига финалната четворка на турнира, както и финал за Купата на Украйна. След силните му изяви в Украйна (10.8 точки, 5.8 борби, 1.9 асистенции и успеваемост 83% от тройката) е извикан в националния отбор и участва на Световното първенство в Япония през 2006 г.

През 2006/07 е в Адеко Естудиантес, но престоят му в Испания не е особено силен. Миналия сезон се подвизаваше в гермаския гранд АЛБА Берлин.

Николич е второто по-известно име в селекцията на Паниониос, след бившия НБА играч Лони Бакстър, когото гледахме в София с тима на Монтепаски Сиена. Също така там ще се подвизава и новоизлюпеният българин Ибрахим Джабер, който в първия контролен мач с Полша в петък бе най-добър за националния ни тим.
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи