Младежите бият в последния мач в Кемпер, Чолаков доволен от представянето


Младежите бият в последния мач в Кемпер, Чолаков доволен от представянето
Чолаков и момчетата обнадеждени преди Евробаскет
27-07-2008 19:05

Една от националните ни форамции, на които все още им предстои участието на европейско първенство това лято, е отборът младежи до 20 г., воден от Иван Чолаков и Петко Делев. На турнира във френския град Кемпер през последните 3 дни тимът изигра последните си проверки преди старта на Евробаскет 2008 за младежи (в Латвия от 1 Август). След две загуби от домакините Франция и силния отбор на Испания, нашите млади баскетболисти завоюваха снощи престижна победа над водения от Йоргос Сигалас отбор на Гърция - 96-91. Нов страхотен мач изигра Чавдар Костов с 35 точки.
 
Ето какво разказва и коментира старши треньорът Иван Чолаков за изявите на неговия тим в далечен Бретан и за това какво предстои"
"И трите съперника бяха много силни, може би едни от топ отборите в Европа. В първия мач с Франция пет минути преди края губехме само с 8, но за тези 5 минути разликата стана над 20. Срещу Испания пък 3 минути преди сирената разликата беше 3 точки, но ни победиха с 13.
Снощи в срещата с Гърция на полувремето губехме с 2 точки, малко преди края обаче водехме с 12 и после устискахме победата с 5, въпреки че ни намалиха преднината. В този мач (а и в другите 2, въпреки загубите) бяхме напълно преобразени, в положителния смисъл. Играхме страхотно в защита, по европейски. Имаме голямо израстване в това отношение, което много ме радва. Имаме и още резерви, например играта на Иван Лилов и Ники Колев, които могат да покажат много повече. Изключително съм доволен от Чавдар Костов - показва какво може. Павел Иванов също се включи добре. И от останалите обаче съм доволен, защото и в трите мача бяхме равностойни на такива силни отбори."
 
В крайното класиране на турнира сме на четвърто място, след въртележка за местата от 2-о до 4-о с Гърция и Испания (домакините Франция са първи с 3 победи).
 
"Мястото, на което завършихме, не е най-важното", казва Чолаков. "По-важно е, че бяхме равностойни и в трите мача. Сега ще тренираме още 2 дни в Самоков и на 30 юли пътуваме за Рига. Надяваме там да имаме късмет, защото групата е много трудна, но ще се борим докрай."
 
БЪЛГАРИЯ- ГЪРЦИЯ (младежи до 20 г.) 96-91
По части: 22-22, 23-25, 30-20, 21-24
 
България: Кирил Истилянов 6, Николай Колев 3, Павел Иванов 27, Чавдар Костов 35, Павел Маринов 4, Иван Лилов 14, Калин Христов 2, Станислав Ваклинов 3, Сергей Цветков 2

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи