Националите се прибраха без Гершон, пускат ги в почивка


Националите се прибраха без Гершон, пускат ги в почивка
Националите се върнаха от Полша (сн.: gong.bg)
28-07-2008 17:10 | gong.bg

Мъжкият ни национален отбор се прибра без селекционера Пини Гершон в София след двете контроли, които изигра в Полша. Причината обаче е не друга, а двата дни почивка, които получиха състезателите. България записа победа и загуба по време на гостуването на поляците. Баскетболистите ще подновят тренировки в сряда, когато се прибират Гершон и кондиционният специалист Аврам Ковалски, които отскочиха да видят семействата си в Израел за кратко.
 
"Единият мач беше добър. Другият – не лош, беше много лош. Но това е целта на контролите – да видиш кое е добро и кое е лошо. Продължаваме напред и се надявам, че всичко ще е ОК. Не мисля, че отборът показа две лица. Момчетата показаха какво се случва в подобни тренировъчни мачове – веднъж си много концентриран, а друг път – не толкова. Понякога има и чисто психологически проблеми, но именно заради това работим. Това беше едва втората проверка срещу по-сериозен съперник. Победихме добър отбор и загубихме от добър състав. Имаме два дни почивка. Всички имат възможност да се видят със семействата и приятелите си", коментира на летище София главният мениджър на националния ни отбор Шай Щрикс.
 
Представителният ни състав по баскетбол има планирани проверки срещу Македония и Белгия в началото на август.
 
Бившият рефер Щрикс, който е и спортен директор на стартиращата от новия сезон Балканска лига сподели, че му предстои пътуване до Гърция, за да уточни последните подробности около гръцкото участие в международното състезание: "Утре ще съм в Солун и се надявам да завършим всичко с гръцкия отбор в Балканската лига. После ще може да говорим повече за турнира. Надявам се до края на седмицата да имаме яснота и за третия български тим, които ще се включи в надпреварата догодина."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи