Ни чул, ни видял, ни лук мирисал


Ни чул, ни видял, ни лук мирисал
29-07-2008 14:57

Добре звучи нали?! Някой друг да е виновен. Точно това ни трябва – идеалното оправдание. Някой, достатъчно известен, че да си чешем езиците до припадък. Някой, който да сочим с пръст за щяло и нещяло.
И с баскетболистите ни така.
По някакви неведоми пътища съдбата взе, че доведе един от тримата най-големи треньори в Европа за наставник на България. Факт, който все още предизвиква искрено изумление. Толкова голямо, че много хора изглежда още не могат да го проумеят.  
 
Националният ни отбор отиде до Полша, за да изиграе първите си контроли с равностоен съперник в подготовката за евроквалификациите. Би в първата проверка, но бе разгромен във втората.
Изненада? Едва ли…
Единствената изненада сигурно е била именно за старши треньора. Може пък да е осъзнал в пълна степен колко тежка е задачата, с която доброволно и… безвъзмездно се нагърби.
Всъщност, може да има и други изненадани. 
 
Ле-ле…
Ама, те баскетболистите ни са си същите?! Не успяха да отнесат поредния противник като куцо пиле домат?! Селекционерът НЕ БИЛ магьосник?!Само за три седмици работа начело на мъжкия ни тим, Пини Гершон НЕ Е превърнал играчите в същински копия на Антъни Паркър, Шарунас Ясикевичус и Дерик Шарп например?!
 
Ле-ле! Ужас! Той е виновен! 
Да, виновен е, че се захвана с цел, която сигурно ще му докара повече безсънни нощи, отколкото, който и да е от петте Файнъл Фора на Европа, на които е участвал. Виновен е, че рискува името си, за да опита да класира България на следващия шампионат на Стария континент. Виновен е, че пожела да помогне със своя опит и знания на родния баскетбол!  
И даже не само това!
Виновен е, че най-вече заради неговия авторитет баскетболистите ни се радват на организация и условия, каквито до момента не са имали. Виновен е, че заразява ръководството на нашата федерация с ентусиазъм и желание за работа, които може да са безценни, ако не останат във въздуха, разбира се. 
 
Ама най-много е виновен, че обяви тренировките си за открити за всички български треньори, които искат да присъстват, просто да видят, а ако искат да „откраднат” нещо. И за три седмици посетилите ги се броят на пръстите на двете ръце… 
 
Е за това Пини Гершон е най-виновен – че „нас ни не треба жокер”.
Ние си го знаем тва!          

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи