Торонто Раптърс подписаха с Уили Соломон


Торонто Раптърс подписаха с Уили Соломон
Уили Соломон
29-07-2008 21:10 | Александър Сотиров

Генералният мениджър на Торонто Раптърс Брайън Коланджело не си губи времето. След като тимът се раздели с основния си плеймейкър от изминалия сезон, който обаче често страдаше от контузии - Ти Джей Форд, вчера Коланджело сложи край на въпросителните относно това кой ще бъде подкрепление на Хосе Мануел Калдерон.
 
Договор с тима от Канада подписа добре познато в европейските баскет среди име - 30-годишният гард Уили Соломон. За Уил това далеч не е първи допир с "Лигата на Извънземните". В драфта през 2001 г. Уили е избран от Ванкувър Гризлис, като за сезона 2001/02 изиграва 62 мача за "Гризлитата", които вече играят в Мемфис. Записва средни показатели от 5.2 точки, 1.5 асистенции и 1.1 борби за 14.1 минути на среща. В 4 мача започва като титуляр.
 
През изминалия сезон Соломон бе основен гард на турския колос Фенербахче, като записа по 17.8 точки, 3.2 борби и 4.4 асистенции в 13 мача в местната лига.
 
Кариерата му в Европа стартира в Арис Солун. С гръцкия тим дори акостира на българска земя за финалната четворка на Южната Конференция на ФИБА през януари 2003 в зала Универсиада. Последователно играе в Апоел Йерусалим, Ефес Пилзен и Макаби Тел-Авив.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи