ЦСКА Москва, Барса и Лиетувос на турне в САЩ през октомври


ЦСКА Москва, Барса и Лиетувос на турне в САЩ през октомври
Хуан Карлос Наваро за два дни ще се върне в НБА
31-07-2008 12:29

Три отбора от Евролигата ще играят в 5 контролни мача с тимове от Националната баскетболна асоциация по време на подготовката преди началото на сезона в НБА от 10 до 21 октомври. За САЩ ще пътуват руският ЦСКА Москва (шампион на Евролигата), испанският Барселона и литовският Лиетувос Ритас. Съперниците (4 от тях - потвърдени), срещу които ще се изправят, са Голдън Стейт Уориърс, ЛА Лейкърс, Орландо Меджик, Торонто Раптърс и вероятно ЛА Клипърс.
 
Турнето на отбори от Евролигата в САЩ е продължение на традиция за приятелски срещи между двете лиги, датираща още 1978 г., когато израелският Макаби Тел Авив посрещна Вашингтон Булетс в Тел Авив. До този момент са изиграни 33 мача между тимове от двете най-силни клубни първенства по баскетбол в света, откакто бе създадена Евролигата (2000). В това число влизат 13 мача от турнетата NBA Europe Live през 2006 и 2007 г.
 
Американското турне на европейските тимове ще започне на 10 октомври в Орландо, Флорида, където 6-кратният шампион на Евролигата ЦСКА Москва дебютира в мач на американска земя с гостуване на Орландо Меджик. Втората приятелска среща на ЦСКА ще бъде в Торонто, Канада, когато московчани се изправят срещу Торонто Раптърс на 14 октомври.
 
Барселона ще изиграе два мача в "Стейпълс Център" в Лос Анджелис. Първият съперник на каталунците ще бъде вицешампионът на НБА и шампион на Западната конференция ЛА Лейкърс, на 18 октомври. Ден по късно, на 19-и, Барса ще играе или с ЛА Клипърс, или с Торонто Раптърс. За основания през 1926 г. отбор на Барселона също ще бъдат първите в историята на клуба, изиграни в САЩ.
 
Също в Калифорния, но в "Оракъл Арена" в Оукланд, ще завърши Турнето на Евролигата в САЩ. Там на 21 октомври Голдън Стейт Уориърс ще посрещне Лиетувос Ритас. Литовците са 5-кратни шампиони на своята страна и победители в Купа УЛЕБ през 2005 г.
 
За трета поредна година пък отбори от НБА ще гостуват за контролни срещи от тази страна на океана. Маями Хийт, Ню Джърси Нетс, Ню Орлиънс Хорнетс и Вашингтон Уизардс ще изиграят 4 мача в градовете Барселона, Берлин, Лондон и Париж като част от NBA Europe Live 2008.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи