Лавел Пейн в Чехия


Лавел Пейн в Чехия
Лавел Пейн
31-07-2008 16:42

Един от най-добрите състезатели на ЦСКА от миналия сезон - Лавел Пейн - си намери нов отбор. Американецът, който впечатляваше феновете със своите забивки, ще играе в първенството на Чехия. Пейн е подписал договор с петия в редовния сезон на тамошната елитна дивизия - Синтезия Пардубице.
 
Пейн пристигна в ЦСКА миналото лято и бързо успя да се наложи в тима и да стане основен играч. С екипа на "червените" той игра общо 32 мача в първенството, в които постигна средно по 13.97 точки и 7.78 борби. Благодарение и на неговите изяви отборът се движеше много добре във временното класиране, преди финансовата криза в клуба и контузията на сънародника му Майк Хендерсън, след която червените на практика останаха и без плеймейкър. Все пак в турнира за Купа България армейците играха на полуфинал и бяха изключително близо до бронзовите медали, но загубиха само с точка разлика в спора с Левски.
 
Новият отбор на Пейн завърши на пето място редовния сезон в Чехия, но в плейофите надви Дечин и успя да стигне полуфинал. Там обаче Пардубице бе спрян от бъдещия шампион Нимбурк след три поредни загуби.
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи